понеділок, 29 липня 2013 14:41

Януковичу не вдалося за два роки ізолювати Тимошенко - Яценюк

Януковичу не вдалося за два роки ізолювати Тимошенко - Яценюк
Арсеній Яценюк. Фото: fakty.ictv.ua

Ув'язнення колишнього прем'єра Юлії Тимошенко є одним із найбільших бар'єрів для підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом,

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє Радіо Свобода.

За словами політика, президент Віктор Янукович має ухвалити політичне рішення і дати можливість Тимошенко отримати медичну допомогу в Німеччині.

"І певен, що це як одна з основних умов для підписання угоди між Україною і ЄС повинно бути виконано. Це найкоротший шлях", – сказав Яценюк.

Як зауважив Яценюк, "спроби Віктора Януковича протягом двох років ізолювати Юлію Тимошенко як політичного лідера йому не вдалися".

"Вона є одним з головних учасників політичного процесу. І, більше того, подальші спроби утримувати її в тюрмі також ні до чого не приведуть, тому що, я впевнений у тому, що ми переможемо як українська опозиція на президентських виборах. І наше об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" – це стовідсоткова гарантія того, що Юлія Тимошенко буде одним із ключових гравців української політики. І я впевнений, що вона не лише буде одним із ключових гравців української політики, а й буде на свободі", – сказав Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН засуджує політично мотивоване переслідування Тимошенко

Соратники Тимошенко заявляють про погіршення стану її здоров'я і вимагають від влади дозволу на виїзд екс-прем'єра на лікування за кордон. Такі ж заклики лунають і з боку багатьох європейських послів і політиків.

Нагадаємо, що минулого тижня уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що не вбачає правових підстав для лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном. А міністр закордонних справ Леонід Кожара зауважив, що міжнародне і національне законодавства не передбачають можливості лікування Тимошенко за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу не вдалося за два роки ізолювати Тимошенко - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути