пʼятниця, 18 квітня 2014 12:30

Януковича, Захарченка та Якименка підозрюють у створенні терористичної організації

Януковича, Захарченка та Якименка підозрюють у створенні терористичної організації
Фото: news.pn

Генеральна прокуратура України веде розслідування у кримінальному провадженні щодо колишніх високопосадовців за статтею - терористичний акт, що призвів до загибелі людей.

Про це повідомив в.о. керівника прес -служби відомства Василь Зоря.

"Зокрема, встановлено, що Віктор Янукович, Олександр Якименко (екс -глава СБУ ) та Віталій Захарченко (екс -глава МВС) за попередньою змовою створили терористичну організацію, діяльність якої призвела до масової загибелі людей 20 лютого 2014 на вул. Інститутській в Києві, а також залучили до її складу військовослужбовців СБУ та Внутрішніх військ МВС України" , - розповів Зоря.

Він зазначив, що на сьогодні тривають слідчі дії з метою з'ясування всіх обставин справи.

Нагадаємо , що 26 лютого в.о. генпрокурора Олег Махніцький заявив , що екс -президент України Янукович і екс -глава МВС Захарченко оголошені в міжнародний розшук.

За даними Генпрокуратури , Янукович і Захарченко звинувачуються за ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень - карається виправними роботами на строк до двох років або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років) і ст.115 КК України (умисне вбивство - карається позбавленням волі на строк від семи до 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Януковича, Захарченка та Якименка підозрюють у створенні терористичної організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути