середа, 12 жовтня 2011 13:30

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Януковича у Брюсселі через Тимошенко може чекати опущений шлагбаум

Януковича у Брюсселі через Тимошенко може чекати опущений шлагбаум

Європейський Союз може відкликати запрошення українського президента Віктора Януковича до Брюсселя після ув'язнення на сім років його політичного конкурента Юлії Тимошенко, пише EU Observer.

Високопоставлене джерело в ЄС заявило, що через засудження у вівторок, 11 жовтня, колишнього прем'єр-міністра України, призначення їй $ 188 млн штрафу і позбавлення її права брати участь у майбутніх виборах не слід виключати "дипломатичної образи".

В євросоюзних інституціях вважають, що суддя Печерського суду Києва Родіон Кірєєв прийняв замовлення від президента. Там нагадали, що Кірєєв засудив Тимошенко за перевищення своїх повноважень під час підписання газового контракту з Росією у 2009 році.

Видання також зазначає, що 27 країн ЄС в офіційній заяві зазначили, що намір підписати між Україною та Євросоюзом угоди про торгівлю та асоціацію у грудні опинився під загрозою.

"Те, як українська влада дотримується загальнолюдських цінностей та верховенства закону і особливо як вона вела цю справу, може мати далекосяжні наслідки для двосторонніх відносин ЄС та України, у тому числі для укладення угоди про асоціацію", - сказали в ЄС.

Нагадаємо, Янукович має намір приїхати до Брюсселя для зустрічі з Європейською комісією на чолі із Жозе Мануелем Баррозу та головою Ради ЄС Херман Ван Ромпеєм 20 жовтня, щоб обговорити останні деталі договору.

Разом з тим, як пише EU Observer, в Януковича буде можливість виправитись 18 жовтня, коли український парламент розглядатиме зміни законодавства щодо декриміналізації статті, за якою засудили Тимошенко. Якщо Верховна Рада проголосує за відповідні поправки у законодавстві, Янукович міг би підписати їх того ж дня або протягом наступних 15 днів, посприявши таким чином виходу Тимошенко на волю.

Зараз ви читаєте новину «Януковича у Брюсселі через Тимошенко може чекати опущений шлагбаум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути