четвер, 17 жовтня 2013 18:30

Януковича звинуватили в іграх у "кішки-мишки" з Європою

Януковича звинуватили в іграх у "кішки-мишки" з Європою
Сергій Соболєв. Фото: ru.tsn.ua

Заява президента Віктора Януковича про те, що питання лікування Юлії Тимошенко має вирішити Верховна Рада, є блефом.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Сергій Соболєв.

"Опозиція пропонувала десятки варіантів, як вийти з цієї ситуації. Але сам Янукович давав команду Партії регіонів, яка жодного разу не голосувала за наші пропозиції. Коли раптом за два місяці до саміту Україна-ЄС президент згадав, що є парламент, який може вирішити якісь питання, це виглядає дивним чином. Якщо зайти на сайт Верховної Ради, то там немає жодного законопроекту від президента, уряду або будь-якого депутата-"регіонала", який би хоч в якійсь мірі вирішував це питання", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович переклав на Раду відповідальність за звільнення Тимошенко

За словами політика, президент та його апарат не читали резолюції Європейського парламенту чи Ради Європи.

"Європейські інституції вимагають, аби Тимошенко випустили. Тут питання не лише в її лікуванні, а у звільненні від незаконного перебування за ґратами  людини, яка проходить по політичних мотивах, а не за кримінальними статтями. Віктор Федорович, мабуть, не розуміє: те, що він зробив через суддю Родіона Кірєєва та підконтрольні йому суди, є безпрецедентним фактом тиску на опозицію та її лідера, якому інкримінували фальшиві справи", - наголосив Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ці вибори будуть ще бруднішими, ніж попередні" - екс-нардеп

"В той час, коли Янукович має підписати указ про помилування, він намагається відтягнути час та гратися "в кішки-мишки" із Європою. Це може призвести до того, що 28-29 листопада ми не побачимо ні асоціації, ні зони вільної торгівлі. На сьогоднішній день Янукович повністю зриває всі домовленості та прагнення українських громадян, які підтримані парламентом", - зауважив нардеп.

Нагадаємо, сьогодні Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може прийняти рішення про можливість лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати такий закон.

Зараз ви читаєте новину «Януковича звинуватили в іграх у "кішки-мишки" з Європою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути