пʼятниця, 13 вересня 2013 14:03

Януковича на шляху до ЄС все більше підтримують олігархи - Британський публіцист

Януковича на шляху до ЄС все більше підтримують олігархи - Британський публіцист
Віктор Янукович. Фото: hvylya.org

На шляху до зближення з ЄС, Віктор Янукович отримує все більше підтримки з боку українських олігархів. Проте зважаючи на значний рівень експорту з України до Росії, така підтримка поки що є доволі хиткою.

Про це пише оглядач Радіо "Свобода" Роберт Коалсон на сайті радіо, пише "Тиждень"

"В той час як український президент Віктор Янукович повільно рухається вперед, аби довести розділену країну ближче до Європейського Союзу, він набуває підтримки з боку неочікуваного ресурсу – більшості основних українських олігархів", - пише Коалсон.

Так, за даними американського економіста Джуді Шелтон, "економічний вітер в Україні змінюється у західному напрямку, повільно але стабільно, вже протягом кількох років".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вітчизняні підприємства наживаються на любові українців до білоруських продуктів

"У минулому українські олігархи мали користь від непрозорої політики радянського стилю. Але аналітики зараз стверджують, що вони готові принести в жертву дещо з того, задля регулювання з боку ЄС, аби, таким чином, бути спроможними використовувати свою економічну силу для запобігання внутрішній конкуренції та конкуренції з боку олігархів, що потенційно пов'язані з Росією", - вважає Коалсон.

Проте він наголошує, це не означає, що євроінтеграційну політику Києва забезпечено. Або, що Росія вже не продовжує сильно лобіювати Митний союз. Як приклад експерт наводить нещодавню заяву вірменського президента про готовність країни вступити у Митний союз.

На думку Коалсона, Москва має для цього потужні важелі.

"Попри зростання експорту з України до Європи, ключові види промисловості, такі як сталеливарна, хімічна промисловості та сільське господарство,  все ще в основному експортують до колишніх країн радянського союзу, включно із країнами Митного союзу", - зазначає він.

Зараз ви читаєте новину «Януковича на шляху до ЄС все більше підтримують олігархи - Британський публіцист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути