субота, 13 березня 2010 11:42

Янукович звільнив першого губернатора (ФОТО)

Автор: Фото: Микола Карнарук/Gazeta.ua
 

Першим губернатором, якого звільнив з посади новообраний президент Віктор Янукович став голова черкаської облдержадміністрації Олександр Черевко. Керівника Черкащини він звинуватив у занедбанні заповідника "Тарасова гора" в Каневі, який реконструюють 6 років.

Після поразки Віктора Ющенка, Олександр Черевко не приховував бажання залишитися на посаді. Мріяв відремонтувати міст через Дніпро, завершити будівництво Канівського та Чигиринського заповідників. На сьогодні був запланований візит Черевка в Тальне, де він мав побувати на Шевченківському святі в селі Криві Коліна та відвідати Тальніський цукровий завод, який нещодавно змінив власника.

"Олександр Володимирович не приїде – це все, що я можу сказати", - прокоментував ситуацію голова Тальнівської райдержадміністрації Юрій Свідерський.

Кажуть, що на крісло губернатора розраховує Петро Душейко з Чорнобаївщини від Партії Регіонів, який раніше був "литвиновцем". Найвірогіднішим претендентом на звільнену посаду вважають народного депутата від "Блоку Литвина" Сергія Терещука. Він уродженець села Онопріївки Тальнівського району.

"Сергій Миколайович не любить говорити про посади, – розповів його дядько Іван Терещук. – Але мені приємно, що його називають у числі претендентів на губернаторське крісло".

Нагадаємо, Олександр Черевко очолював облдержадміністрацію з лютого 2005 року. Напередодні виборів у грудні 2009 року критикував Уряд Тимошенко за те, що гроші на ремонт Канівського заповідника прийшли в останні дні грудня і їх треба було реалізувати до Нового року.

Зауважимо, о 12:00 в Черкасах розпочнеться прощальна прес-конференція Олександра Черевка.

Зараз ви читаєте новину «Янукович звільнив першого губернатора (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути