четвер, 19 грудня 2013 17:10

Янукович зараз вважає, що врятував країну - експерт

Янукович зараз вважає, що врятував країну - експерт
Михайло Погребинський. Фото: zn.ua

Після підписання угод в Росії Віктор Янукович трішки заспокоївся.

Про це сказав політолог Михайло Погребинський, коментуючи сьогоднішнє інтерв'ю президента України журналістами.

"Схоже, що Янукович вважає, що Україна стояла перед небезпекою і він її зупинив. Зробив все, щоб не впасти в дефолт і банкрутство. Певне заспокоєння в нього відчувається", - сказав він.

"Янукович сказав, що політична криза ще існує, але є ознаки того, що трохи слабшає напруження. І це правда. З цим можна погодитися. Після того як він повернувся з Москви у опозиції немає якогось зрозумілого плану, що робити сьогодні. Є шанси зараз на те, що заспокоїться ситуація і абсолютна більшість людей з Майдану піде. Скоро буде католицьке Різдво. Люди в основному Західної України мають поїхати на свята. Але я не думаю, що повністю це розсмокчеться. Залишаються серйозні питання до президента і влади, які поки не вирішені і не зрозуміло, чи вони взагалі будуть вирішуватися. В своєму інтерв'ю президент про це не говорив, а журналісти, які там були, щось натякали, але прямо питання не поставили", - наголосив Погребинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політична криза долається переформатуванням парламенту, уряду і виборами мерів - Цибулько

Також експерт додав, що було видно, що Янукович незадоволений тиском на нього збоку Майдану і закордонних лідерів, які приїжджають виступати на ньому.

"Майдан в якомусь стані буде зберігатися, можливо не як майдан, а "майданчик" і буде жевріти аж до виборчої кампанії", - зауважив політолог.

Він також не виключає, що залежно від дій уряду можуть бути нові хвилі протестів.

Погребинський очікує, що Янукович звільнить тих, хто його підставив.

"Янукович згадав про кадрові зміни, але це не виглядало переконливо. Він навіть не натякнув на тих, хто ще буде звільнений. Я чекаю суттєвих звільнень, особливо в тому блоці, які відповідали за реформування економіки і готували угоду про асоціацію з ЄС. Вони фактично підставили Януковича і на них лежить відповідальність", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Янукович зараз вважає, що врятував країну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути