понеділок, 25 листопада 2013 14:13

Янукович зараз обрав "менше зло" - експерт

Янукович зараз обрав "менше зло" - експерт
Фото: lenta-ua.net

Українська влада підпише Угоду про асоціацію з ЄС, якщо будуть поступок з боку Європи. Опозиція ж не впливатиме на її рішення.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Володимир Фесенко.

"Влада навряд чи підпише Угоду, якщо не буде поступок з боку ЄС. Зокрема це стосується економічних питань. Підписувати Угоду тільки під тиском опозиції влада не буде. Бо це буде проявом слабкості Януковича, Азарова, ПР. Вони добре пам'ятають 2004 рік, і не допустять повторення", - наголосив експерт.

Водночас, за його словами, президент України Віктор Янукович зараз обрав "менше зло". "Його тактика - відкладення Угоди для того, щоби не провокувати масштабне протистояння з Росією. Це могло би бути серйозним викликом для української економіки. З іншої сторони, це передвиборний рік, і йти на такі ризики Янукович не може", - наголосив він.

"За його логікою, це менше для дозволить йому з кимось таки домовитись, аби владнати економічні проблеми. Тим самим він хоче зберегти непогані шанси для себе на виборах в 2015.  Він просто не допустив, що відкладання Угоди може спровокувати такі масові акції", - додав Фесенко.

Також політолог переконаний, що "багато залежить від того, чи вдасться опозиції втримати масовість акцій, дотиснути Верховну Раду, і перевести протести на рівень парламенту. Як мінімум це протистояння може тривати декілька тижнів".

"Чекати швидкого успіху від всіх "Євромайданів" не варто. Але, те, що в Києві зібралась така кількість людей – це дає опозиції шанс боротися  з владою  в питаннях євроінтеграції. Можуть виникнути передумови для політичної кризи. І те, що опозиція заявила, що в разі зівання Асоціації, вона буде домагатися розпуску Ради – реальна мета, пов'язана із наступними президентськими виборами", - резюмував він.

Нагадаємо, саміт "Східного партнерства" пройде в литовському Вільнюсі 28-29 листопада. Україна сподівається підписати на ньому асоціацію з ЄС.

21 листопада уряд розпорядився призупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію з Євросоюзом. Кабмін мотивував це необхідністю розвитку економічних відносин з Росією та СНД. Вже ввечері того ж дня обурені рішенням уряду люди зібралися на Майдані Незалежності в Києві. Через три дні вони провели масштабну акцію на Європейській площі. Люди надалі продовжують протестувати.

Зараз ви читаєте новину «Янукович зараз обрав "менше зло" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути