вівторок, 28 червня 2011 13:07

Янукович вважає Конституцію ганчіркою, об яку він витирає ноги - Тимошенко

Янукович вважає Конституцію ганчіркою, об яку він витирає ноги - Тимошенко

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко у своєму привітанні з Днем Конституції звинуватила Віктора Януковича в неповазі до Основного закону країни.

"Дозвольте від усієї душі привітати вас з Днем Конституції України. Український народ має повне право пишатися славними конституційними традиціями. Саме наш гетьман Пилип Орлик у 1710 році написав першу українську Конституцію. Саме на українській землі формувалися основи європейської демократії, закладалися ідеї народовладдя та дотримання прав і свобод громадян", - повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Конституція - це символ законності. На жаль, нинішній президент вважає Основний закон України ганчіркою, об яку він витирає ноги. За Конституцією носієм влади є лише народ, і всі ми, громадянське суспільство, повинні довести владі, що ці положення - не порожні слова, а аксіома для всіх без винятку. Положення Конституції є нормами прямої дії, а тому влада зобов'язана неухильно їх дотримуватися", - підкреслила лідер "Батьківщини".

"Ми повинні захистити Конституцію, щоб в майбутньому Конституція захищала кожного з нас. Бажаю в цей святковий день нам усім впевненості, віри, радості та добра", - додала Юлія Тимошенко.

Раніше президент України Віктор Янукович привітав українців з 15-річчям з дня прийняття Конституції. У своїй вітальній промові Глава держави відзначив необхідність удосконалення нинішнього Основного закону.

Зараз ви читаєте новину «Янукович вважає Конституцію ганчіркою, об яку він витирає ноги - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути