середа, 14 березня 2012 08:15

Янукович ветував закон, який урізає права на допомогу при народженні дитини

Янукович ветував закон, який урізає права на допомогу при народженні дитини

Президент Віктор Янукович застосував право вето до законопроекту, який передбачає внесення змін до ст. 11 закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" в аспекті звуження переліку умов для припинення виплат допомоги при народженні дитини.

Як повідомила прес-служба глави держави, президент зауважив неповноту переліку затверджених Верховною Радою обставин, за яких припиняється виплата допомоги батькам (опікунам) при народженні дитини.

Зокрема, на думку Януковича, може виникнути ситуація, коли особа, якій призначена допомога при народженні дитини, не здійснює фактичний догляд за дитиною чрез низку обставин: взяття під варту, тривале лікування, виїзд на тривалий час за кордон, смерть одержувача допомоги та ін

Президент також звернув увагу на те, що допомогу при народженні дитини призначають і виплачують тільки одному з батьків (опікунів) дитини. Таким чином, у разі настання зазначених обставин "законної підстави для припинення виплати допомоги ... не буде, і другий з батьків (опікунів) не буде мати можливості отримати цю допомогу".

Янукович підкреслив, що за таких обставин передбачені законом зміни недоцільні, не відповідають інтересам дітей і не будуть сприяти ефективному використанню бюджетних коштів.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Табачник вклонився Януковичу ледь не до пояса

"Пропоную закон України "Про внесення зміни до ст. 11 закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо звуження переліку умов для припинення виплат допомоги при народженні дитини "відхилити", - йдеться у вето президента.

Пропозиції глави держави під час повторного розгляду зазначеного закону на пленарному засіданні Ради доповідатиме представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко.

Парламент 22 лютого прийняв законопроект, яким вноситься зміна до ст. 11 закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми". Згідно з документом, виплата допомоги при народженні дитини припиняється у разі: позбавлення отримувача допомоги батьківських прав, відбирання дитини в отримувача без позбавлення батьківських прав, тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання, припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень, нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем умов для повноцінного утримання та виховання дитини.

Зараз ви читаєте новину «Янукович ветував закон, який урізає права на допомогу при народженні дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути