субота, 08 вересня 2012 06:00

Янукович своїм підписом легалізував газові угоди з РФ і тому виграти в Стокгольмському суді було б неможливим

Президент Віктор Янукович своїм підписом легалізував газові угоди з РФ і тому виграти у Стокгольмському суді з у цього питання буде неможливим

Про це в ефірі телеканалу Інтер сказав Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що справа через газові контракти проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко є політично вмотивованою.

"Ми всі люди.  І не можна порушували людські моральні принципи:  своїх політичних опонентів не можна саджати у тюрми. З ними треба боротися на ток-шоу, доводити свою позицію, а не використовувати прокурорів і суддів. Тому що цей ящик Пандори відкрили. І це вдарить по тим, хто це зробив", - переконаний політик.

Яценюк підкреслив:  "Це політична справа. Тимошенко треба звільнити і поставити у цій справі крапку раз і назавжди. І притягнути до відповідальності тих, хто незаконно засудив Тимошенко".

"Щодо газового контракту, який був підписаний Тимошенко, саме президент Янукович поставив свій особистий підпис під законом про ратифікацію Харківських угод, наголосив опозиціонер. -  Той газовий контракт, який був підписаний Юлією Тимошенко – це був контракт між двома компаніями. Але саме президент Янукович в квітні 2010 року поставив свій особистий підпис під законом України про ратифікацію Харківських угод, де в тексті закону є чітке посилання на цей контракт".

Він підкреслив: " Я інколи дивуюся – тоді, коли він прийшов до влади, він повинен був не підписувати закон, який вводить цей міжнародний договір фактично в міжнародну площину. Або звернутися до суду, чи розпочати переговори  з росіянами. Я не розумію, як можна після підписання цього закону виграти Стокгольмський суд".

Яценюк також звинуватив уряд щодо неефективного використання власних енергоресурсів.

"Україна добуває на рік 20 млрд куб метрів газу. Ціна газу власного виробут ку складає 50 доларів. Уряд який очолює Азаров, продає українським громадянам цей газ по 110 доларів. І цей же газ продають по 500 доларів промисловості", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович своїм підписом легалізував газові угоди з РФ і тому виграти в Стокгольмському суді було б неможливим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути