пʼятниця, 14 червня 2013 15:02

Янукович приїхав до Єнакієвого з двома синами і трьома міністрами

Янукович приїхав до Єнакієвого з двома синами і трьома міністрами
Януковича також супроводжував господар "Метінвеста" Ренат Ахметов. Фото: 62.ua

Президент України Віктор Янукович щойно виїхав із території Єнакіївського металургічного заводу, де був підписаний проект будівництва нової аглофабрики.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Януковича супроводжували господар "Метінвеста" Ренат Ахметов, а також Віктор Янукович-молодший, Олександр Янукович і три міністра: міністр освіти Дмитро Табачник, міністр екології Олег Проскуряков і міністр фінансів Юрій Колобов.

Перед початком презентації проекту Янукович коротко поспілкувався із заводським активом. Зустрічати президента вишикувалися близько 50-ти людей. На презентації виступив Крістоф Айхінгер (Австрія) "Siemens VAI", а також директор Єнакіївського металургічного заводу Олександр Подкоритов.

Австрієць, представляючи проект аглофабрики, пообіцяв, що майже всі шкідливі викиди після будівництва проекту скоротяться на 90%, а деякі на 99%. Він розповів про те, що у місті Лінц (Австрія) працює подібна аглофабрика, де побувала делегація з України, яка мала можливість переконатися, наскільки екологічно вона працює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович їде в Єнакієве, щоб сходити на могилу матері?

Виступаючи перед людьми Ахметов сказав, що незважаючи на тривалу кризу на ринках сталі, він виконує обіцянку, яку дав президенту, щодо будівництва цієї аглофабрики. І пообіцяв, що чистим повітрям дихатимуть усі люди в усіх містах, де функціонують підприємства Ахметова.

Янукович у свою чергу сказав: "Я завжди приїжджаю в рідне місто з великим хвилюванням і тривогою. Думаю про те, як тут жили наші батьки і як житимуть у цьому місті наші діти".

Він подякував Ахметову за те, що той зберіг робочі місця, і сказав, що все-таки його бентежить екологія.

"Я коли долетів сюди, дізнався цифру. Уже викиди на Єнакіївському металургічному заводі знизилися на 50 тон у місяць завдяки побудованим доменним печам. Подібні проекти дають можливість Україні ставати в ряд високотехнологічних країн", - наголосив Янукович.

Сьогодні президент, крім заводу, побував також на центральному кладовищі, де провідав могили рідних.

Зараз ви читаєте новину «Янукович приїхав до Єнакієвого з двома синами і трьома міністрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

100

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути