субота, 30 листопада 2013 13:02

Спецтема: Євромайдан-2013

"Янукович поставив себе поза межами всякої легітимності" - Корчинський

"Янукович поставив себе поза межами всякої легітимності" - Корчинський
Дмитро Корчинський. Фото: molotoff.info

Керівник громадської організації "Братство" Дмитро Корчинський" вважає, що після розгону Євромайдані "беркутівцями" мова має йти про повстання проти режиму. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Розгін Євромайдану — це найкраще для країни і найгірше для режиму, - зазначає політик. - Бо виявилося, що нашими ворогами є ідіоти. Це, з одного боку, неприємно, бо агресивні ідіоти небезпечні. Але з іншого боку, краще мати за ворога ідіота, ніж розумного".

На думку керівника "Братства", цією акцією президент України Віктор Янукович перейшов межу мирного розвитку подій всередині країни і погіршив своє становище у стосунках з Євросоюзом та Росією.

"Янукович поставив себе поза межами всякої легітимності, - каже Корчинський. - Зараз усі чиновники Євросоюзу з посиленою увагою спостерігатимуть за кожним його кроком. Бо вони опинилися в дурнуватій ситуації. Кожен західний журналіст їх питатиме: "А з ким ви збиралися підписувати угоду про асоціацію — з людоїдом?" Санкції проти нього стануть їх улюбленою розвагою. Якщо до цього він міг ще на більш-менш вигідних умовах продатися Москві, то відтепер йому самому доведеться приплачувати Путіну, щоб йому дозволили приєднатися до Митного союзу. Адже Європа від нього відвернеться".

Після нічних подій на Майдані ситуація в країні докорінно змінилася, переконаний політик.

"Якщо учора український народ його недолюблював, то сьогодні вже ненавидить, - зауважує експерт. - Політична ситуація докорінно змінилася, мова іде вже не про громадський протест, а про повстання, яке має бути організоване, бо далі терпіти цю владу не можна. Якщо повстання не зможе організувати опозиція, то знайдуться інші люди, які це зроблять. Я теж цим займатимуся, бо поза цим процесом кожному українцю перебувати вже неможливо".

На запитання, чи зможе Янукович оголосити надзвичайний стан і заборонити усі протестні акції, Дмитро Корчинський відповів:

"Учора я б сказав, що не може, а сьогодні бачу, що нема такої дурниці, якої він не зміг би зробити".

Зараз ви читаєте новину «"Янукович поставив себе поза межами всякої легітимності" - Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути