середа, 10 лютого 2010 14:46

Янукович попросив Тимошенко на вихід

Янукович попросив Тимошенко на вихід
Віктор Янукович закликає прем"єра Юлію Тимошенко піти у відставку, а членів коаліції - заявити про її призупинення.

"Для того, щоб реорганізувати уряд, важливо створити нову правлячу коаліцію у Верховній Раді. Відповідно до існуючої Конституції, це складний переговорний процес, а часу в нас обмаль. Народ вже втомився чекати", - йдеться у зверненні Януковича.

"Тому я офіційно звертаюся до прем"єр-міністра - закликаю піти у відставку і перейти в опозицію, а також до членів коаліції - оголосити про призупинення діяльності коаліції для того, щоб я міг розпочати переговори з різними фракціями з питання формування нового уряду", - додав він.

Янукович нагадав Тимошенко, що "основа демократії - це воля народу, демократичні лідери завжди приймають результати народного волевиявлення".

"Країні не потрібна ще одна політична криза. Народ чітко висловився за зміну влади. І прем"єр має прийняти правильне рішення та піти в опозицію", - заявив лідер "Регіонів".

"Це - єдиний гідний сценарій реалізації волі народу та ще один доказ того, що Україна - демократична країна не на словах, а на ділі", - додав він.

Янукович запевнив, що не поспішатиме з кардинальними політичними реформами: "І тільки, якщо я зрозумію, що в існуючій політичній системі більше нема потенціалу, що вона гальмує реформи - тільки тоді я запропоную суспільству конституційні зміни".

"Як новий президент, я вважаю, що завдання відродження України цілком можливо виконати. Я впевнений, що в нас є добрі перспективи економічного зростання та Україна може стати однією з благополучних країн Європи", - заявив лідер "Регіонів".

"Я об"єднаю Україну, наведу порядок у владі, надам кожному українцю можливість благополучно жити та працювати в стабільній країні, яку поважають наші сусіди та весь світ! Це і є моя головна мета як президента України", - запевнив він.

Янукович ще раз подякував народу за те, що довірив йому "свої надії на майбутнє". "Обіцяю, що виправдаю довіру і сподівання людей", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович попросив Тимошенко на вихід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути