вівторок, 02 квітня 2013 20:17

Янукович отримав 15 мільйонів авторської винагороди, не видавши жодної нової книги - ЗМІ

Янукович отримав 15 мільйонів авторської винагороди, не видавши жодної нової книги - ЗМІ
Віктор Янукович Фото: zn.ua

Президент України Віктор Янукович отримав у 2012 році від донецької друкарні "Новий світ" авторську винагороду в сумі 15,5 млн. гривень, не видавши при цьому жодної нової книги.

Такий висновок випливає з коментаря заступника директора ТОВ "Друкарня "Новий Світ" Едуарда Вакуленко.

"Віктор Федорович отримав авторську винагороду відповідно до умов договору, який був укладений в 2011 році. Згідно з угодою він передав авторські права на написані ним книги, а так само на книги, які він напише", - сказав заступник директора.

Як повідомлялося раніше, друкарня в 2011 році вже виплачувала Віктору Януковичу 16,4 млн. гривень винагороди за передачу авторських прав на створені в 2005-2010 роках Януковичем книги "Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок", "...І рік при владі. Від кризи – до економічного зростання", "Здолати шлях", "Як Україні далі жити", а також на літературні твори, які в майбутньому будуть створені автором.

Пан Вакуленко акцентував увагу на тому, що авторська винагорода виплачена президенту України в 2012 році була обумовлена договором 2011 року.

При цьому на питання "ОстроВа", яку книгу видав настільки високооплачуваний автор в минулому році, заступник директора друкарні відповів: "У мене немає інформації про випуск книг (Януковича - ред.) в 2012 році".

Вакуленко ухилився від відповіді на питання, як довго Віктор Янукович буде одержувати авторську винагороду за книги, деякі з яких є передвиборчими брошурами.

"Це умови договору (які не розголошуються - "ОстроВ")", - сказав він, додавши, що друкарня, що виплатила за 2 роки більше 30 млн. гривень авторської винагороди, не відчуває через це фінансових труднощів.

Як повідомлялося раніше, згідно з декларацією про доходи президент України Віктор Янукович у 2012 році отримав від ТОВ "Друкарня "Новий Світ" авторську винагороду в сумі 15 млн 551 тис. грн відповідно до умов видавничого договору, укладеного в 2011 році.

За цим же договором, за 2011 рік Янукович вже отримував від друкарні 16,4 млн. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Янукович отримав 15 мільйонів авторської винагороди, не видавши жодної нової книги - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути