пʼятниця, 30 грудня 2011 17:44

Янукович офіційно визнав, що в Україні не залишилось свободи - Кличко

Янукович офіційно визнав, що в Україні не залишилось свободи - Кличко

Підписавши указ про скасування свята Дня Свободи 22 листопада, президент офіційно визнав, що в 2011 році Україна стала країною, де все менше свободи.

Про це йдеться у заяві партії "УДАР Віталія Кличка".

У партії "УДАР" переконані, що День Свободи для мільйонів українців залишається символом боротьби за свої громадянські права, за чесні вибори, свободу слова, вільні зібрання.

"Спроба начебто об'єднати одним указом День Свободи з Днем Соборності – це свідчення зневаги влади до української історії, неприховане намагання вбити саму згадку про 2004 рік і Майдан", – йдеться у заяві партії.

"Символічно, що День Свободи скасували паралельно з етапуванням до колонії Юлії Тимошенко. Напередодні Нового року хвору жінку таємно перевозять з Києва, аби вкотре принизити і показати всю силу репресивного апарату. Хоча ще вчора міністри і урядовці запевняли про те, що до закінчення слідчих дій Тимошенко буде у Києві. Кожна дія, кожна заява цієї влади – це продовження брехні та дезінформації", – зазначається в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо "Удар" не узгодить своїх кандидатів з КОД, то це порушення єдиного опозиційного фронту - Кириленко

У партії "УДАР" вважають, що своїми діями влада системно і цілеспрямовано руйнує євроінтеграційні перспективи України, відводить країну від цінностей Європи.

"Вже очевидно, що це цілеспрямована політика, спрямована на те, щоб Україна надовго залишилася в сірій зоні, а наші європейські сусіди дивилися на Україну зі співчуттям і недовірою, – наголошують в партії. – Жодна українська влада не дозволяла собі настільки нехтувати національними інтересами країни, поступатися ними на догоду власним політичним амбіціям і цілям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "УДАР" планує представити нову команду порядних політиків

"У нас більше не поважають права людини. Несвобода, приниження громадян стає нормою життя, а приниження опонента – політичним кредо влади, її філософією. На жаль, усе це перекреслює європейські перспективи не чинної влади, а всієї України. Тому ми розуміємо, що сьогодні опозиція має не лише протистояти авторитарній системі, а об'єднуватися довкола спільних ідей та цінностей, навколо теми європейської інтеграції, повернення до європейських правил і норм. Ми не повинні дозволити занурити країну у атмосферу песимізму, апатії та страху", – наголошують у партії "УДАР".

Зараз ви читаєте новину «Янукович офіційно визнав, що в Україні не залишилось свободи - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути