четвер, 16 червня 2011 14:25

Янукович очікує нові правила кримінальної відповідальності

Янукович очікує нові правила кримінальної відповідальності

Президент Віктор Янукович вважає, що парламент має схвалити проект нового Кримінального процесуального кодексу ще цього року.

Як повідомила прес-служба глави держави, Янукович позитивно оцінив проект нового Кримінального процесуального кодексу, підготований робочою групою з питань реформування кримінального судочинства.

"Завершити цю роботу потрібно якнайскоріше. Вважаю, що проект Кодексу має бути розглянутий та схвалений Верховною Радою України ще у 2011 році", - зазначив президент.

Він переконаний, що прийняття нового Кримінального процесуального кодексу є "запорукою побудови в Україні правової держави та виступає однією з найголовніших гарантій дотримання прав людини у нашій країні".

За словами глави держави, проект Кодексу запроваджує якісно нову систему правових засобів захисту людини, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, а також забезпечує швидке, повне і неупереджене розслідування кримінальних справ.

Янукович наголосив, що проект Кодексу забезпечує рівність і змагальність сторони обвинувачення та сторони захисту перед судом під час обґрунтування своєї правової позиції. Кодексом, зокрема, передбачено істотно розширити права адвоката, який отримав можливість нарівні з прокурором збирати та подавати докази до суду.

Зараз ви читаєте новину «Янукович очікує нові правила кримінальної відповідальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути