четвер, 05 травня 2016 17:26

Янукович пояснить ГПУ свою версію подій на Майдані

Янукович пояснить ГПУ свою версію подій на Майдані
liga.net

Найближчим часом захист екс-президента Віктора Януковича надасть Генпрокуратурі власні пояснення у справі про події на Майдані.

Про це сказав начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Скоро Янукович дійсно надасть пояснення. Його адвокати пообіцяли, що це може статися вже відразу після свят. Але нададуть чи ні, зараз напевно сказати неможливо", – сказав він.

Нагадаємо, Генпрокуратура повідомила Януковичу про підозру у декількох справах, зокрема – про заволодіння майном у "Межигір'ї", Сухолуччі, про зловживання службовим становищем при підписанні законів 16 січня, про створення злочинної організації за вчинення низки злочинів у дні Революції Гідності. Крім того, екс-президенту повідомили про підозру у справі отримання ним під виглядом авторської винагороди хабара у понад 26,5 млн грн.

Інтерпол оголосив Януковича в розшук, за клопотанням прокуратури від 12 січня 2015 року, але у зв'язку з оскарженням ним інформації про порушення ст. 2 та ст. 3 Конституції Інтерполу, Комісія з контролю за файлами Інтерполу припинила доступ до інформації в обліку Генерального секретаріату Інтерполу щодо розшуку Януковича.

1 березня 2016 року адвокат Януковича заявив, що той хоче повернутися в Київ, і для цього "будуть зроблені правові кроки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-голова Служби зовнішньої розвідки розповів, як Росія контролювала Януковича

Янукович втік з України у лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на Майдані. Він переховується в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пояснить ГПУ свою версію подій на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути