вівторок, 18 листопада 2014 18:00

Янукович не зможе витратити 1,42 мільярди доларів за кордоном

Янукович не зможе витратити 1,42 мільярди доларів за кордоном
zn.ua

Починаючи з березня 2014-го року, загальна сума заблокованих коштів на рахунках 44-х компаній-нерезидентів, підконтрольних "сім'ї Януковича", склала 1,42 млрд доларів.

Про це повідомляє прес-служба Держфінмоніторингу.

Виявлено 530 рахунків 92-х фізичних і 81 рахунок 32-х юридичних осіб, причетних до корупційних дій, і заблоковані кошти на суму 1,72 млрд грн, 190, 95 млн доларів, 16, 28 млн євро і 0, 41 млн рублів, дорогоцінних металів вартістю 2, 95 млн грн, а також цінні папери вартістю 2,55 млрд грн і 1,02 млрд доларів.

Підготовлено та направлено до правоохоронних органів 230 матеріалів щодо фінансових операцій, проведених за участю Януковича, його близькими і чиновниками колишнього уряду, органів влади та місцевого самоврядування.

Загальна сума фінансових операцій за цими матеріалами становить 140, 5 млрд грн (еквівалент 10, 85 доларів), а сума фінансових операцій, яка може бути пов'язана з вчиненням інших злочинів, становить 10,6 млрд грн.

Особливу увагу приділяється пошуку згаданих активів за кордоном. Держфінмоніторингом направлено запити до підрозділів фінансових розвідок 135-ти країн світу з метою встановлення і подальшого блокування банківських рахунків, корпоративних прав, цінних паперів та інших прав вимог, рухомого, нерухомого майна та інших активів за кордоном.

В рамках фінансових розслідувань виявлені фінансові операції 44-х компаній-нерезидентів, зареєстрованих на Кіпрі, Панамі, Великобританії, Белізі, Сейшелах, Австрії, пов'язані з Януковичем і його оточенням.

Зазначеними компаніями-нерезидентами протягом 2010-2013 років, через рахунки, відкриті в банках Латвії, здійснений переказ коштів на рахунки, відкриті в українських банках, у розмірі 1,37 млрд доларів, значна частина з яких була використана для придбання державних облігацій.

В результаті співпраці Держфінмоніторингу з Підрозділом фінансової розвідки Латвії, на рахунках 23-х компаній-нерезидентів було заблоковано 49, 51 доларів.

Нагадаємо, в квітні Держфінмоніторинг повідомляв, що розкриті схеми відмивання грошей Януковичем і його оточенням на 77 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не зможе витратити 1,42 мільярди доларів за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути