четвер, 11 серпня 2011 14:02

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович Клаусу: Я не втручаюсь у справу Тимошенко

Янукович Клаусу: Я не втручаюсь у справу Тимошенко

Президент Віктор Янукович запевняє, що не втручатиметься в діяльність жодних українських судів. Про це він написав у листі-відповіді президентові Чеської Республіки Вацлаву Клаусу.

Як повідомила прес-служба Януковича, у листі глави української держави, зокрема, йдеться про те, що судова система України є незалежною та неупередженою у своїй діяльності, керується виключно Конституцією та законами України.

"Я не можу і не буду втручатися в роботу українських судів. Якщо я це зроблю, проблеми будуть більш значущими. Політичне і будь-яке інше втручання у діяльність суду вважаю неприпустимим", — заявив Янукович.

Він також запевнив, що Україна обрала незворотний шлях на утвердження європейських принципів.

"Хочу запевнити Вас, що моя діяльність як президента України та діяльність виконавчої влади нашої держави спрямовані на ствердження в Україні норм і принципів, якими керується європейське співтовариство: верховенство права, захист прав і свобод людини, розвиток демократії", – зазначив Янукович.

Нагадаємо, раніше президент Чеської Республіки Вацлав Клаус направив листа Віктору Януковичу, в якому попросив переконати, що у випадку екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не йдеться про політичний процес, і що під час нього не вирішуватимуться особисті та політичні розбіжності.

Зараз ви читаєте новину «Янукович Клаусу: Я не втручаюсь у справу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути