четвер, 31 жовтня 2013 11:24

Янукович йде в ЄС, бо розуміє, що українці втомилися від влади "донецьких" - російський журналіст

Янукович йде в ЄС, бо розуміє, що українці втомилися від влади "донецьких" - російський журналіст
Віктор Янукович. Фото: ua.korrespondent.net

Президент України Віктор Янукович остаточно вирішив інтегрувати Україну у Європу, а не до Росії, через власне бажання перемогти на президентських виборах 2015 року.

Про це пише журналіст "Комерсанту" Констянтин Мельницький у своїй статті.

"Вибір на користь Росії для нього практично неможливий. Настільки неможливий, що Янукович на засіданні фракції Партії регіонів вказав на двері тим соратникам, які не поділяють ідею євроінтеграції. У зазначеному напрямку вирушив лише один з них - одеський русофіл Ігор Марков", - пише він.

"В 2015 році Януковичу належить переобиратися на другий термін, а втома виборців від влади донецьких робить його перспективи досить похмурими...Російськомовний (точніше, суржикомовний ) електорат, на який спирається Янукович, роздроблений. Єдине , що об'єднує луганських гопників та одеських інтелігентів, - це страх перед жупелом націоналізму", - вказує Мельницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карасьов розкрив "безпрограшну гру" Кремля проти євроінтеграції України

Проте, він додає, що "націоналістична страшилка не працює, навіть незважаючи на стрімкий зліт відверто неонацистської партії "Свобода".

"Якби Янукович вирішив повернутися в бік Росії , він би залишився у розбитого корита - наодинці зі своєю російськомовної електоральною базою, яка постійно зменшується. Інша справа - реформований, проєвропейський Янукович. У цьому випадку у його піарників з'являється простір для маневру на електоральному полі, яке зараз займають Кличко і Тимошенко, - можливість зібрати голоси українців, які схиляються до європейського шляху, але побоюються різких змін", - написав журналіст.

"Янукович, європейські устремління якого балансуються вродженої совковістю, може виявитися привабливим консервативним вибором для багатьох вагається", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович йде в ЄС, бо розуміє, що українці втомилися від влади "донецьких" - російський журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути