понеділок, 23 грудня 2013 19:23

Янукович і бюрократія імітують суспільну підтримку — Золотарьов

Янукович і бюрократія імітують суспільну підтримку — Золотарьов
Фото: intv.ua

Політолог Андрій Золотарьов назвав створення активістами Партії регіонів громадської організації "Площа єднання" заспокійливим для президента Віктора Януковича. Про це експерт розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Партія регіонів не вперше мавпує своїх політичних конкурентів. Варто нагадати 2004 рік — стрічки, біло-голубий майдан. Певна логіка цього мавпуванню є. Тому що це нівелює саму ідею, яку висуває опозиція. Брак креативу і ідей "регіонали" компенсують більш потужними організаційними та фінансовими складовими", - розповів експерт.

Політолог зауважив, що громадська організація від влади не має перспектив. "Будь-яка імітація соціальної ініціативи під адміністративним керівництвом і за гроші закінчується, як цей антимайдан - горами сміття та загадженим Маріїнським парком. Щось буде схоже з цією організацією. Створення такої громадської організації йде від влади, а не від людей. Якби було це не так, то напередодні Вільнюса майдани проти Євроасоціації повинні були виникнути у Харкові, Донецьку, Луганську", - зазначив він.

Політолог припустив, що до організації "Площа єднання" будуть вступати члени або через підкуп, або через погрози з боку влади. "Якби ця організація висунула щось ідейно, але з ідеями не склалося. Є лише одна ідея — це збереження влади. Тобто єднаймося і дамо владі можливість ще грабувати країну кілька років", - додав політолог.

На уточнююче запитання журналіста "Навіщо владі така організація?" Золотарьов відповів: "Щоб імітувати суспільну підтримку влади. Бо з суспільною підтримкою у влади не складається. Це психотерапевтичний засіб для президента і для бюрократії, яка засіла на Грушевського, на Банковій і для Європи також".

Нагадаємо, учасники акції Партії регіонів вирішили створити громадську організацію "Площа єднання". Комендант наметового містечка "регіоналів" Олександр Зінченко зазначив, що у цій організації не буде політиків, а будуть громадські лідери та активні громадяни. Автор: Наталія Шестопал

Зараз ви читаєте новину «Янукович і бюрократія імітують суспільну підтримку — Золотарьов ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути