вівторок, 03 січня 2017 10:57

Янукович хоче знову говорити в суді

Янукович хоче знову говорити в суді
Reuters

Захист колишнього президента Віктора Януковича вимагає через суд забезпечити слухання його свідчень.

Адвокати звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом до Печерського райсуду Києва.

Захист Януковича звернувся з позовом "про забезпечення конституційного права їхнього клієнта на правосуддя і на надання свідчень у справах, за якими йому висувають підозри".

За словами адвоката Віталія Сердюка, "це (незаслуховування свідчень. — Gazeta.ua.) грубе порушення особистого права людини на захист, гарантованого низкою нормативно-правових актів, та загроза винесення необґрунтованого вироку".

"Будь-якому громадянину нашої держави Конституцією України, КПК, Міжнародним пактом про громадянські і політичні права, Конвенцією про захист прав людини гарантоване право бути допитаним у справі, за якою висувають обвинувачення. Печерський райсуд неодноразово ці гарантії порушував і моєму клієнту безпідставно відмовляли у наданні у судових процесах свідчень, без яких неможливо об'єктивно встановити істину", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт порадив, як витягнути Януковича з Ростова

Він також наголосив, що захист вимагає визнати протиправним позбавлення Печерським райсудом Януковича права на правосуддя та права надати суду свідчення.

"Ми подали позов 28 грудня 2016 року і сподіваємося, що рішенням Окружного адміністративного суду Києва суд буде зобов'язаний виконати вимоги та допитати Віктора Януковича особисто", - сказав адвокат.

26 грудня Печерський суд Києва відмовив у відеодопиті Віктору Януковичу у справі про державну зраду.
28 листопада генпрокурор Юрій Луценко зачитав Януковичу підозру. Тоді екс-президент перебував у російському Ростові-на-Дону. Він свідчив у суді через скайп як свідок.
Януковича підозрюють у тому, що 1 березня 2014 року в Росії він закликав тамтешнього президента Володимира Путіна ввести збройні сили на територію України. Внаслідок цього Україна зазнала збитків на понад 1,08 трлн грн. Справу розслідує Головна військова прокуратура.
Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче знову говорити в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути