понеділок, 25 листопада 2013 13:23

Янукович хоче лишитися "смотрящим" за Україною - політолог

Янукович хоче лишитися "смотрящим" за Україною - політолог
Андрій Золотарьов. Фото: news2000.com.ua

Політолог Андрій Золотарьов вважає, що Янукович до останнього торгуватиметься з Євросоюзом та президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Янукович до останнього торгуватиметься з Євросоюзом і Путіним. Головне - це гроші та гарантії збереження влади. Дехто говорив, що заява уряду Азарова про призупинення євроінтеграції - певна імпровізація. Далі все вийшло з-під контролю. Можливо, це була частина плану - показати Євросоюзу, що ціна питання - 160 мільярдів доларів (за словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, Україні потрібно близько 160 млрд євро для перебудови економіки. Аби був конкурентний товарообіг з країнами Євросоюзу. - Gazeta.ua).

"Польща свого часу отримала щось близько цього, але Україна - не Польща. Це така хотєлка від наших можновладців. ЄС жодним чином її не задовольнив", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Євромайдан у Варшаві прийшло більше тисячі людей

Він зазначив, що Віктор Янукович може передумати у питанні інтеграції Євросоюзу.

"Янукович може розвернутися в бік Європи. Якщо завтра побачимо показову відставку Азарова, на когось, мабуть, це справить враження. Але стратегічно Янукович програв. До цього часу вибивав в опозиції їхній головний козир — питання євроінтеграції і перехоплював порядок денний. Зараз буде виглядати людиною, яку змусили підписувати угоду. Янукович не бажає нікуди приєднуватись. Тому що і Євросоюз, і Митний союз — це обмеження його суверенітету, як "смотрящего" за країною. Євромайдан показав, що Україна змінилась. Якщо дехто з можновладців вважає громадян країни бидлом, то це вже не так. Ця соціальна енергія народу взмозі знести політиків", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче лишитися "смотрящим" за Україною - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути