четвер, 06 жовтня 2011 16:03

Янукович хоче лібералізувати візовий режим із Грецією

Янукович хоче лібералізувати візовий режим із Грецією

Україна сподівається на лібералізацію візового режиму з Грецією, заявив президент України Віктор Янукович.

"Ми сподіваємося, що на двосторонньому рівні Греція продовжить здійснювати конструктивні зміни у своїй візовій політиці щодо громадян України", - заявив Янукович в четвер в Афінах після зустрічі з президентом Греції Каролосом Папуліасом.

Янукович також зазначив, що Україна високо цінує позицію Греції щодо лібералізації візового режиму між двома країнами, а також підтримку євроінтеграційних прагнень України, особливо напередодні підписання з ЄС Угоди про асоціацію.

Президент України також зазначив, що в ході двосторонніх переговорів зі своїм грецьким колегою висловив слова солідарності із Грецією в "ці непрості часи".

Янукович запросив президента Греції відвідати Україну з державним візитом з метою продовження діалогу.

Як повідомила прес-служба президента України, під час зустрічі з Папуліасом Янукович зазначив, що український і грецький народи здавна пов'язують почуття взаємної поваги і підтримки. "Ті традиції і зв'язки, які існують між українським і грецьким народами, не залежать ні від однієї політичної кон'юнктури", - сказав він.

"Зараз Греція і її народ переживають складний період. Нам в Україні також важко, але ми приїхали зараз, розуміючи, що саме в такий час потрібно зайняти дуже активну позицію, потрібно знаходити можливість підтримувати і допомагати один одному. Це буде підтверджувати ті давні добрі традиції відносин, які склалися між Україною і Грецією ", - підкреслив Янукович.

Президент Греції, вітаючи свого українського колегу від імені грецького народу, висловив упевненість, що державний візит Януковича стане важливим кроком у розвитку двосторонніх відносин України та Греції. "Я з великою радістю вітаю Вас і Вашу делегацію. Це дуже важливий момент у розвитку відносин між нашими країнами", - сказав Папуліас.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче лібералізувати візовий режим із Грецією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути