середа, 10 березня 2010 13:37

Янукович мусить підписати закон про "тушки" - автор Конституції

Янукович мусить підписати закон про "тушки" - автор Конституції

Підписанням закону про зміни до регламенту щодо одноосібного входження депутатів до коаліції президент Віктор Янукович має порушити Конституцію.

Таку думку в інтерв"ю для "Газети по-українськи" висловив колишній нардеп і один із авторів української Конституції Віктор Мусіяка.

"Іншого виходу у Януковича немає", - вважає він.

За словами Мусіяки, президент повинен підписати регламент, щоб у Верховній Раді створили коаліцію з окремих фракцій і депутатів. Хоча в Конституції прописано, що коаліцію можуть створювати лише фракції.

"Янукович має сказати: тут є порушення, але ми повинні врятувати державу. Бо уряду немає. А його може сформувати лише коаліція", - припустив екс-нардеп.

Мусіяка переконаний, що Конституційний Суд не піде на зустріч Партії регіонів у цьому питанні.

"Вони (судді – ред.) знову пошлються на попередній вердикт, що входження до коаліції може бути лише фракціями. А за цей час буде створений новий уряд. А потім, коли визнають регламент неконституційним, пройде 30 днів і будуть оголошені дострокові парламентські вибори", - зазначив він.

На думку автора Основного закону, якщо таке створення коаліції є неконституційним, то "Регіони" припускаються однієї помилки.

"Вони намагаються довести, що тут немає порушення і можна по-різному трактувати Конституцію. А необхідно чесно визнати, що такий спосіб формування коаліції має серйозні дефекти легітимності", - додав Мусіяка.

Повне інтерв"ю з Віктором Мусіякою читайте в "Газеті по-українськи" у п"ятницю, 12 березня.

Зараз ви читаєте новину «Янукович мусить підписати закон про "тушки" - автор Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути