неділя, 09 червня 2013 21:00

"Янукович до мокроти в трусах боїться Тимошенко" - Шкіряк

"Янукович до мокроти в трусах боїться Тимошенко" - Шкіряк
Зорян Шкіряк. Фото: gazetavv.com

Українці не розуміють, заради чого виходити на протести і за ким йти. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав лідер громадської організації "Новий Київ", колишній депутат столичної ради Зорян Шкіряк.

"От якби виходили на вулиці депутати, розмовляли з людьми — це були би міні-мітинги. У якийсь момент вони переросли б у 100-тисячний протест. Суспільство налаштоване радикальніше, ніж перед президентськими виборами 2004 року. Про це свідчить будь-яка соціологія. Тому технологія влади за останній місяць змінилася", - зазначив він.

За його словами, влада хоче знову розділити країну і на цьому зіграти.

"Тепер фашисти — не тільки "Свобода", а й уся опозиція. Тобто є "ми", а є — "фашисти". Людині, яка готова вийти на вулицю, закладають у підсвідомість, що там може статися будь-що — потрапиш під колеса бронетранспортера чи під руку бойовикові.Влада підводить українців до думки: "Краще хай так, аніж невідомо як". Бо як буде "якщо" — хтозна. У людей убивають віру, що реально змінити щось. От українці й міркують: "Сьогодні на мітинг не піду. Але як побачу по телевізору, що вийшли 100 тисяч, — одразу сяду в метро чи на автобус і приєднаюся". Кожен чекає, що перший крок зробить хтось інший. Це — найбільша біда. А проблема опозиції, що ніяк не можемо донести до народу: 100 тисяч буде тоді, коли вийде кожен", - наголосив Шкіряк.

Він вважає, що опозиція 18 травня мала оголосити єдиним кандидатом у президенти Юлію Тимошенко.

"Так, вона сидить, але ж є лідером опозиції, яку незаконно утримують за ґратами. Янукович до мокроти в трусах боїться Тимошенко. Тому доки при владі паханат, я не бачу реальних можливостей її звільнення. Має бути тиск, основним елементом якого повинні бути санкції хоча б щодо 50-100 чиновників, причетних до репресій. Це — Янукович, його старший син-"стоматолог", судді, прокурори, слідчі. Можна почати не з президента, а з його оточення. Ці санкції змусили б Януковича трохи інакше поводитися. Хоча він чудово розуміє: виходить Юля — через два тижні його нема", - зазначив політик.

На його думку, якщо Тимошенко залишиться за ґратами, то за рік до виборів Яценюк, Кличко, Тягнибок мають оголосити єдиного кандидата.

"Домовитися: один — президент, другий — прем'єр, третій — спікер. Тоді узгоджений кандидат має чітко сказати про свої перші укази на посаді глави держави: звільнення Тимошенко і всіх політв'язнів. Другий: розпуск Верховної Ради та дострокові вибори. Третій: арешт Януковича і всієї компанії. Якщо встигнуть утекти, оголосити у міжнародний розшук", - зазначив Шкіряк.

Повністю інтерв'ю читайте тут

Зараз ви читаєте новину «"Янукович до мокроти в трусах боїться Тимошенко" - Шкіряк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути