неділя, 22 грудня 2013 15:58

Антимайдан витримав 20 днів
38

Фото: Фото: Андрій Жигайло

20 днів простояв мітинг "За єдину Україну" у Маріїнському парку столиці. Сьогодні, на прес-конференції у штабі наметового містечка Михайло Чечетов, заступник голови фракції партії Регіонів у Верховні Раді, лідер Загальновійськового союзу Олег Калашніков та комендант табору Олександр Зінченко, оголосили про поступове згортання акції у підтримку політичного курсу президента.

За їх словами, мітинги добились того що хотіли — а саме показали, що думає народ України про політику президента.

"Ми зробили все що народу показати, що народ підтримує Віктора Федоровича Януковича. З завтрашнього дня ми не просто демонтуємо Маріїнський парк. Ми створимо всі умови, щоб кияни після обіду могли приходити, відпочивати та спілкуватись і отримувати від цього задоволення. Це ще одне підтвердження цього, що наш майдан і наша акція, явку ми призупиняємо, проходить дійсно по-європейськи і по європейських стандартах," - сказав екс-нардеп Олег Калашніков.

Після прес-конференції мітинг "За Єдину Україну" продовжився. На сцені виступали нардепи Ганна Герман, Віталій Журавський. На мітингу прийняли резолюцію. Якою повністю підтримали стратегічний курс партії Регіонів та президента Віктора Януковичи. Після цього, на сцені влаштували концерт- виступали народні колективи. Кілька десятків активних мітингувальників, під сценою влаштували народні танці. Також працюють польові кухні — з яких роздають мітингувальникам кашу з сосками та хлібом, канапки та гарячий чай або каву.

Тим часом у дальніх частинах парку — молоді хлопці у синіх накидках приступили до демонтажу наметів. Так з великого військового намету з написом "склад" вантажили до прицепу кілька сотень ковдр, переносних буржуйок та бочок. За двісті метрів від них, маленьким погружчиком до кузова вантажівки вантажать польові кухні.

"Кухні "МНСівські", а не воєнні, як всі кажуть. І намети також київського управління. Ми їх зараз на склад відвеземо, де вони до цього були. Сюди ми це все привезли з наказу і під розписку начальника столичного управління Володимира Мухи,"- зізнався кореспонденту gazeta.ua один з водіїв вантажівки що приїхала за польовими кухнями.

Територію у парку прибирають працівники комунальних служб міста та "Київзеленбуд", який опікується парком. Там кажуть, що до ранку мають прибрати усю територію від сміття, та розбити весь лід, що утворився на газонах де стояли намети.

Зараз ви читаєте новину «Антимайдан витримав 20 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути