четвер, 23 лютого 2017 13:58

Андрій Тетерук: Треба мати єдину стратегію повернення окупованих територій

Андрій Тетерук: Треба мати єдину стратегію повернення окупованих територій
Фото: rian.com.ua

Питання торгівлі вугіллям з окупованих територій варто вирішувати не блокадами, а ухваленням законопроекту або вимагати від уряду ухвалення відповідної постанови. Так, як як це робив уряд Арсенія Яценюка, вирішивши питання припинення поставок газу з Росії.

Про це заявив перший заступник керівника фракці "Народний фронт" Андрій Тетерук, відповідаючи на питання журналістів у кулуарах парламенту.

"Це серйозне і виважене питання, яке потребує системного рішення. Завтра ми побачимо, що зацікавленість певних олігархів у цьому також є. Коли виявиться, що ці народні депутати діють не на користь держави, а на користь або самих себе, або інших осіб, то це буде не державницька позиція", - пояснив Тетерук.

Представник "Народного фронту" підкреслив важливість ухвалення парламентом закону про повернення окупованих Росією територій, аби мати чітку і єдину державну стратегію на майбутнє.

"Насамперед ми очікуємо чіткого і зрозумілого плану від президента як від головнокомандувача, який би зміг запропонувати Верховній Раді план поступового звільнення і повернення наших територій. Парламент би підтримав його, а ми б об'єднали наші зусилля. Тому що неможливо в таких важливих питаннях мати різні погляди. Головним питанням має бути наступне: ці території і люди мають бути повернені, а ті, хто вчиняв злочини, мають бути покарані", - заявив Тетерук.

"Ми повинні зрозуміти, що, приймаючи законопроект, маємо передусім розробити першочергову стратегію і поверення територій, і повернення українців в лоно України. Треба робити це поступом і дуже обережно", - резюмував перший заступник керівника фракції "Народний фронт".

Зараз ви читаєте новину «Андрій Тетерук: Треба мати єдину стратегію повернення окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути