Ексклюзиви
вівторок, 16 вересня 2014 23:27

Амністію на Донбасі даруватимуть місцеві органи прокуратури — ГПУ

Амністію на Донбасі даруватимуть місцеві органи прокуратури — ГПУ
Віталій Ярема. Фото: www.slovoidilo.ua

Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що сепаратистів на сході України, які підпадають під амністію, визначатимуть місцеві органи прокуратури.

Про це Ярема сказав в ефірі 5 каналу.

"Хто саме підпадає під дію амністії, яка передбачена новим законом, ухваленим сьогодні Верховною Радою,  будуть визначати органи прокуратури на місцях", - зазначив він.

Генпрокурор наголосив, що під кримінальну відповідальність не підпадають люди, які не вчинили тяжких злочинів у період від 22 лютого і до сьогоднішнього дня.

"Але ті особи, які брали участь у терористичних актах, убивствах та ті, хто причетний до інциденту із малайзійським Боїнгом, будуть відповідати за свої дії відповідно до чинного законодавства", - заявив Ярема.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада 277 голосами надала особливий статус захопленим територіям Луганської і Донецької областей. 287 голосами депутати амністували терористів Донбасу.

На думку деяких експертів, надання особливого статусу захопленим територіям на Донбасі й амністія сепаратистів створюють кримінальний анклав на території України.

Водночас, в ЄС вважають, що закони про особливий статус Донбасу та амністію для представників збройних формувань на сході України, ухвалені Верховною Радою України, відповідають угоді про припинення вогню і мирному плану, затвердженим 5 вересня у Мінську.

Зараз ви читаєте новину «Амністію на Донбасі даруватимуть місцеві органи прокуратури — ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути