пʼятниця, 01 липня 2016 12:35

Американський історик дав рецепт успіху для України

Американський історик дав рецепт успіху для України
Тімоті Снайдер, korrespondent.net

Україні необхідно навести лад у державних інститутах, а не шукати сильних лідерів.

Про це сказав американський історик Тімоті Снайдер, - пише "Українська правда"

"Не варто очікувати появи в Україні сильної особистості, тому що сильна особистість - це питання удачі. Та й взагалі, коли люди в наш час починають обговорювати: наскільки вони сильні як лідери - це поганий знак", - зауважив історик.

За його словами, українцям потрібно покінчити з корупцією.

"Вам самим необхідно привести в порядок роботу своїх державних інститутів, а також змінити правила гри так, щоб люди з малого і середнього бізнесу отримали справедливу можливість поліпшити своє життя. Ось це ключове питання. Правильним рішенням є все з перерахованого вище. Але, повторюся, ні в якому разі не чекайте сильного лідера - замість цього наводьте лад у державних інститутах і закінчуєте з корупцією", - сказав Снайдер.

"Деякі з людей, які мають зараз вагу в Україні, повинні піти на компроміси і стати менш значущими з власної волі - це найважливіший етап в історичному розвитку будь-якої країни", - продовжив він.

Снайдер навів приклад США.

"Великі американські промисловці кінця XIX століття - усі вони стали надзвичайно багатими. Вони були якраз тими, кого ми сьогодні називаємо олігархами. Потім ці люди стали жертвувати величезні суми на благодійність і добровільно погодилися з тим, що їх вага в політичній системі країни буде поступово зменшуватися. Це був ключовий момент в нашій історії і щось подібне має статися і в Україні. Правила є правила, але люди повинні прийняти їх і почати грати за цими правилами", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США змінили думку про Україну - посол

Зараз ви читаєте новину «Американський історик дав рецепт успіху для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути