середа, 07 березня 2012 16:51

Американці бояться бомбити Сирію: Росія забезпечила Асада новітніми ракетами

Американці бояться бомбити Сирію: Росія забезпечила Асада новітніми ракетами

Сирійські ППО, оснащені новітніми ракетами російського виробництва, створять для західних ВПС серйозні проблеми в разі спроби встановити контроль над повітряним простором країни, заявив командувач центральним командуванням армії США генерал Джеймс Маттіс на слуханнях у комітеті з оборони американського сенату.

"Росія поставила Сирії найсучаснішу інтегровану систему протиповітряної оборони - ракети, радари та ін.", - заявив він.

При цьому він відмовився ділитися з сенаторами планами військової підтримки сирійської опозиції. Він лише зазначив, що в такій ситуації навіть встановлення безпольотної зони над Сирією перетвориться на непросту задачу, яка зажадає залучення значних ресурсів.

Він також зазначив, що ситуація в країні буде тільки погіршуватися.

"Найближчим часом Асад нікуди не дінеться. Він буде діяти з усе наростаючою жорстокістю, використовуючи проти сирійців все більш важке озброєння", - повідомив він.

Він також заявив, що Іран надає Асаду підтримку, надаючи зброю, розвідінформацію і радників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сенатор закликав почати бомбардування Сирії

Окремо він зупинився на небезпеці, яку представляє сирійський арсенал зброї масового ураження. За словами генерала, мова йде про значний біологічний та хімічний потенціал.

Відзначимо, раніше Захід неодноразово критикував Росію за поставки Сирії новітніх систем озброєнь. Йдеться, насамперед, про Росію, яка на тлі нинішнього загострення встигла поставити Дамаску "найпотужніше і непереможне" зброю у вигляді берегових комплексів "Бастіон" з надзвуковими крилатими протикорабельними ракетами "Яхонт", а також підписати контракт на поставку 36 навчально-бойових літаків Як-130.

Тим часом, західні ЗМІ пишуть що Путін навряд чи кине свого союзника, президента Сирії Башара Асада в біді. Після подій в Лівії і Кот д'Івуарі в 2011 році "пріоритетне завдання - продемонструвати, що він не піде на поводу у спроб Заходу нав'язати політичні зміни незалежним державам у регіонах, де змагаються великі держави, пише The Daily Star.

До того ж, Росія уклала з Сирією контракти на поставки зброї на мільярди доларів.

Зараз ви читаєте новину «Американці бояться бомбити Сирію: Росія забезпечила Асада новітніми ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути