Ексклюзиви
середа, 28 січня 2015 13:05

Америка не сприймає подвійну політику української влади — Гавриш

Америка не сприймає  подвійну політику української влади — Гавриш
фото: УНІАН

Спостерігається охолодження Європи й Америки до політики української влади. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Степан Гавриш.

"За останні півроку Порошенко не здійснив прямих консультацій щодо врегулювання ситуації на Донбасі із західними лідерами, крім телефонних розмов. Ми не стали союзниками США, бо вони бачать подвійну політику української влади. Вона грає на кілька сторін. З цього приводу американський посол в Україні сказав: у той час, коли ми несемо збитки, ви отримуєте зиски. Бізнес Порошенка в Росії, олігархів, які оточують його, залежність від російської економіки, розрахунок на розширення такого бізнесу — все це не сприяє побудові держави. Візит Яценюка до Німеччини показав: нам не довіряють гроші", - наголосив він.

За його словами, Україна опинилася в гіршому становищі, ніж могла.

"Може бути посилення тиску сепаратистів. З половини Донбасу Росія отримає весь. Далі рухатимуться на Харківщину, Херсонщину, Миколаївщину, в бік Криму. Все це робитиметься під розмови Києва й Москви про необхідність відведення важкого озброєння, про чергову контактну групу нормандського формату. Другий варіант — Путіну не вдасться швидко завоювати Донбас. Візьме перерву на рік, аби дестабілізувати ситуацію всередині країни. За цих двох сценаріїв у нас немає шансів вступити в Євросоюз", - додав політик.

Він вважає, що є третій варіант — найскладніший.

"Воюємо з терористами і звинувачуємо Росію в їхній підтримці. Вимагаємо в Раді безпеки ООН визнати її агресором та призупинити членство в цій організації, доки не відступить хоча б на 100 кілометрів від нашого кордону. Звертаємося до світового співтовариства й визнаємо ДНР і ЛНР терористичними організаціями. Обмежуємо стосунки з Росією й змінюємо політику щодо неї. Її ринку й так для нас немає. Якщо не зробимо цього, опинимося на "шпагаті", - зауважив Гавриш.

Зараз ви читаєте новину «Америка не сприймає подвійну політику української влади — Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути