четвер, 20 вересня 2012 14:50

Спецтема: Боротьба за "мову"

Альтернативний "мовний" закон навряд чи буде ухвалено - експерт

Альтернативний "мовний" закон навряд чи буде ухвалено - експерт
Фото: ptv.org.ua

Альтернативний "мовний" закон розроблений ініціативною групою під керівництвом Раїси Богатирьової, навряд чи буде ухвалено.

Про це на прес-конференції повідомив один із учасників ініціативної групи, директор Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка Національної академії наук України Микола Жулинський.

Він переконаний, що якщо мовний закон "регіоналів", буде діяти і надалі, то на Україну чекають важкі часи.

Саме тому, він, свого часу, погодився брати участь в ініціативній групі, створеній за наказом президента України Віктора Януковича задля розробки змін до мовного закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтелігенція розчарована обіцянками Януковича щодо "мовного" закону - збирає всеукраїнський форум

Він наголосив, що особисто він запропонував багато своїх ідей з цього приводу і всі вони були враховані при розгляді нового "мовного" закону "Про порядок застосування мов в Україні".

Цей "мовний" закон передано вже Януковичу, але реакції поки на нього не має, хоча, за словами Жулинського, його розроблення було ініційоване самим президентом.

"Мета зустрічі президента з інтелігенцією у Хороші полягала у тому, що ми сподівалися, що нам вдасться накласти вето на мовний закон. Але Янукович почав говорити про розробку державної програми щодо розвитку української мови та першочергових заходів щодо належного її функціювання. Ці пропозиції щодо державної програми розвитку мови були реферансом президента у бік так званих патріотів. Але ми на це пішли і почали працювати над розробкою цієї державної програми", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київрада не буде сьогодні розглядати "мовний" закон

Невдовзі розроблений новий "мовний" закон ініціативна група має передати в уряд, але те, що його ухвалить Верховна Рада сумнівно, підкреслив він.

"Боюсь, ці зміни і першочергові заходи навряд чи будуть реальними, все це робиться перед виборами", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Альтернативний "мовний" закон навряд чи буде ухвалено - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути