четвер, 25 жовтня 2012 18:45

Активістів "Відсічі" хотіли побити і мало не засудили

Активістів "Відсічі" хотіли побити і мало не засудили
Фото: pedpresa.com

Активістів "Відсічі" знову мало не побили і спробували засудити. Цього разу вони агітували проти "регіонала", кандидата у депутати в Ірпіні Петра Мельника біля Національної академії податкової служби України, яку він очолює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі зустрічі Азарова з простими людьми - зрежисовані - активіст

Про це розповіла Gazeta.ua активістка "Відсічі" Катерина Чепура.

"Сьогодні вранці ми поставили намет біля Податкової академії в Ірпіні. Учора ми намагалися подати повідомлення про проведення акції, у нас його не прийняли у міськвиконкомі, порушивши Конституцію. Тому ми відправили його поштою. Сьогодні знову його подали, але нам відмовили, хоча забороняти акції має право лише суд. Так чи інакше ми взяли цей номер і пішли встановлювати намет. До нас одразу підбігла охорона університету, запевняючи, що ми не маємо права це робити. Запевняючи, що це - територія університету, однак документи на підтвердження цього так і не показали. Наступними прийшли міліціонери, вони також вимагали прибрати намет, почали шукати порушення. Спочатку сказали, що ми розповсюджуємо листівки без вихідної інформації. Ми показали — ні, все є. Тоді вони подумали, подумали, і вирішили, що ми порушили статтю 212.14, встановлення наметів у заборонених законом місцях. Однак ми нічого не порушували, бо місця для такого встановлювала Ірпінська міська рада. А її постанови чи рішення — це зовсім не закон. В результаті на мене склали адміністративний протокол. Після міліції до нас навідалися представники благоустрою. Мали такі ж претензії", - говорить Чепура.

Дівчина розповіла, що активісти, не зважаючи ні на що, таки продовжили роздавати людям листівки із агітацією проти Мельника.

"Попри це все ми роздавали листівки і далі. Кілька разів нас намагалися побити і забрати листівки. Однак до цього часу, на місце вже приїхали спостерігачі і представники громадських організацій, які знімали усе на відео. То ж нападники не змогли зробити свою справу", - зітхає вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голосуючи за Мельника, ви обираєте Межигір'я із золотим унітазом" - "Відсіч"

Чепура додала, що по полудні до їхнього намету підійшли інші правоохоронці і попередили, що о 16:00 її судитимуть.

"Мав відбутися суд проти мене, адже я нібито встановлювала намет у недозволеному місці. Але ж я особисто намет не ставила, а лише стояла обабіч і знімала на камеру. Однак міліціонери навіть знайшли свідка, який бачив я це робила власноруч. Ним виявився працівник управління благоустрою міста, який приїхав на місце події за півтори години після від'їзду міліції. Як він міг бачити таке — невідомо".

Утім суд не відбувся, адже суддя виявила, що правоохоронці неправильно склали протокол. Слухання перенесли на вівторок  30 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Активістів "Відсічі" хотіли побити і мало не засудили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути