неділя, 08 липня 2012 08:14

Спецтема: Боротьба за "мову"

Активісти біля Українського дому оголосили табу на всі політичні прапори
6

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Група людей, які продовжують мітингувати на сходах біля Українського дому в Києві проти прийняття "мовного" законопроекту, оголосили про заборону використання під час їхньої акції прапорів жодної політичної сили.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав один із активістів Олександр Капінос.

"Ми, зокрема наш оргкомітет, вважаємо, що ця територія – не для партійної пропаганди будь-якої символіки, будь-якого кольору, – говорить він. – Ми не хочемо, щоб жодна партія заробляла собі дивіденди через нашу святу мову. Це стосується як опозиції, так і коаліції. Вирішили так на правах господарів, які залишилися тут голодувати до останнього".

7 липня біля Українського дому вдень було близько 50-70 людей. Вхід до будівлі по периметру оберігали близько 10 правоохоронців. А неподалік стояв автозак. Дехто з перехожих підтримував мітингувальників вигуками "Слава Україні!". А один чоловік пенсійного віку жваво щось доказував міліціонерам, за що його ледь не забрали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уже 7 людей голодують за мову під Українським домом

"Учора тут уночі залишилося близько 120 осіб. Удень трохи розійшлися, аби десь помитися та в інших своїх справах. На вечір, впевнений, знову тут буде не менше людей, ніж учора", – зазначив один із активістів.

Зараз вони активно поширюють інформацію про свою ініціативу в інтернеті, зокрема в соціальних мережах. Закликають людей прийти й долучитися до акції.

Нагадаємо, 6 липня лідери опозиції заявили, що вони здобули перемогу, адже закон не підписаний ні президентом, ні спікером. Після цього більшість людей залишили сходи Українського дому, хоча офіційно про закінчення акцій протесту ніхто зі сцени не оголосив. Після демаршу опозиційних партій ночувати під стінами Українського дому залишилась невелика група небайдужих людей, семеро з яких розпочали голодування.

Зараз ви читаєте новину «Активісти біля Українського дому оголосили табу на всі політичні прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути