четвер, 20 серпня 2015 12:03

Якщо Росія піде у наступ, Захід лишить Україну наодинці - експерт

Якщо Росія піде у наступ, Захід лишить Україну наодинці - експерт
Reuters

Кремль може піти на більш масштабні бойові дії на Донбасі, шантажуючи Захід.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Толстов.

"Вони хочуть, аби Захід пішов на велику, глобальну угоду. Їхня логіка поведінки в Україні спрямована не на врегулювання конфлікту. Якщо вони наважаться на більш масштабні дії, воєнної допомоги від США і НАТО Україні не буде. Але тоді, можливо, Захід піде на ті поступки, яких хоче Росія", - зауважив експерт.

За словами політолога, Москва хоче змусити Київ проводити переговори з керівниками самопроголошених "республік".

"Лавров вважає, що Україна після "Мінську-2" зобов'язана напряму узгоджувати конституційні зміни з "ДНР" та "ЛНР". При чому, у цьому Плані дій справді є натяк на те, що закон про особливий статус районів Донбасу має обговорюватись з цими представниками. Фактично Москва робить те саме, що вона робила колись з Абхазією та Південною Осетією. Зараз вони так само хочуть, аби у "нормандському форматі" брали участь представники "ДНР-ЛНР". Щоб Україна визнала їх, як сторону конфлікту", - пояснив він.

"Сьогодні у Берліні відбувається зустріч експертів, які будуть обговорювати зміни до української Конституції. І це є ініціатива Штайнмайера ( екс-міністр закордонних справ Німеччини - ред.). Вони хочуть обговорити конституційну реформу в контексті Мінського протоколу. Але Лавров зажадав, щоб про це говорили з представниками "ДНР-ЛНР"", - сказав Толстов.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров наполягав на участі представників "ДНР" і "ЛНР" у "нормандському" засіданні в питанні конституційних змін.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Росія піде у наступ, Захід лишить Україну наодинці - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути