понеділок, 16 вересня 2013 13:56

Якщо рейтинг Януковича до 2015 року падатиме, то приватизацію держмайна прискорять - експерт

Якщо рейтинг Януковича до 2015 року падатиме, то приватизацію держмайна прискорять - експерт
Віктор Янукович. Фото: bessarabiainform.com

Якщо сподівання на перемогу Януковича на виборах 2015 року будуть зменшуватися, то приватизаційні процеси в Україні прискоряться.

Таку думку висловив в коментарі Gazeta.ua економіст Борис Кушнірук, коментуючи проект бюджету на 2014 рік, який 11 вересня схвалив Кабмін.

В цьому проекті доходи від приватизації встановлюються на рівні 17 мільярдів гривень. На думку Кушнірука в цю цифру закладені найбільш "ласі" для бізнесменів держпідприємства.

"Що буде після наступного передвиборчого року на сто відсотків не впевнений ніхто. Я не виключаю, що в майбутньому році мають завершитись основні приватизаційні процеси в Україні. Має бути передано в приватні руки, те що ще можна продати. Я не виключаю, що низка підприємств, які ще є в держвласності можуть бути продані. Це і миколаївський "Зоря" і незавершена приватизація в генеруючих потужностей. Тобто в ці 17 мільярдів закладені об'єкти, які є найбільш ласими з точки зору того, щоб вони не дісталися в разі чого ворогу", - сказав експерт.

Він також зауважив, що ця цифра є значною для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді зареєстрували проект закону про Держбюджет-2014

"Так, вона (ця цифра — ред.) велика. У нас так багато не продавали. Це ще залежатиме від складної гри різних груп ( у парламенті- ред.). Знову ж таки це залежатиме від того як протягом року будуть зростати, чи танути сподівання на перемогу Януковича у владному таборі. Зрозуміло, що якщо сподівання будуть погіршуватися, то приватизаційна структура буде прискорюватися", - наголосив Кушнірук.

Нагадаємо 11 вересня Кабмін взяв за основу проект бюджету на наступний рік. За документом, зростання ВВП України в 2014 році складе 3%. Інфляція передбачена на рівні до грудня — 8,3%, державний борг — 32,4% від ВВП, дефіцит державного бюджету очікується на рівні 2,7% від ВВП. У проекті держбюджету на 2014 рік Кабмін передбачає надходження доходів від приватизації на рівні 17 млрд грн.

Сьогодні спікер Володимир Рибак повернув проект Державного бюджету на 2014 рік до Кабінету міністрів України на доопрацювання за проханням самого Кабміну

Зараз ви читаєте новину «Якщо рейтинг Януковича до 2015 року падатиме, то приватизацію держмайна прискорять - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути