субота, 08 грудня 2018 10:36

"Якщо почнеться повноцінний наступ РФ на Україну" - Пентагон виступив із гучною заявою

"Якщо почнеться повноцінний наступ РФ на Україну" - Пентагон виступив із гучною заявою
Україна може розраховувати на підтримку США. Фото: facenews.ua

У разі повномасштабної російської агресії Україна може розраховувати на підтримку США. Крім того, Америка вже зараз інвестує величезні кошти в українську оборонну промисловість.

З такою заявою виступила у відеозверненні заступник міністра оборони США Джеймса Меттіса Лора Купер на сторінці посольства США в Україні в Twitter.

"Ми будемо продовжувати підтримувати народ України, і будемо зберігати режим санкцій щодо Росії. Росія повинна повністю виконати зобов'язання по Мінським угодами і залишити Донбас. В нашій Кримської декларацією чітко і однозначно позначена політика США", - запевнила Купер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада припинила "Великий договір" із Росією

Вона підкреслила, що Америка не визнає і ніколи не визнає анексію Криму Росією. А Україна може розраховувати на те, що Сполучені Штати будуть залишатися сильним партнером у зміцненні української армії для захисту української демократії.

Заступник міністра оборони США засудила російську агресію в Керченській протоці і зажадала негайно звільнити захоплених Росією в полон українських моряків.

"Ми закликаємо Росію зняти створену напругу, повернувши Україні затриманих членів екіпажів і її кораблі і припинити блокаду українських портів в Азовському морі", - уточнила Купер.

Крім того, вона торкнулася питання фінансування української армії і оборони Сполученими Штатами:

"З 2014 року ми виділили понад 1,1 мільйонів доларів на військову підготовку і обладнання, щоб допомогти Україні захистити себе, а також надали дієві консультації щодо модернізації оборонного сектора відповідно до стандартів НАТО", - резюмувала Купер.

Заступник міністра оборони Ігор Павловський назвав справу НАБУ за фактом закупівлі палива Міноборони у Трейд комодіті замовною. Він припустив, що порушуючи кримінальні справи на посадових осіб ДАС, НАБУ схиляло її керівництво до фабрикації документів, які пізніше лягли в основу хибних звинувачень.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо почнеться повноцінний наступ РФ на Україну" - Пентагон виступив із гучною заявою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути