пʼятниця, 31 травня 2013 19:19

Якщо опозиція назве єдиного кандидата, то Тимошенко може стати "лідером другого плану" - експерт

Якщо опозиція назве єдиного кандидата, то Тимошенко може стати "лідером другого плану" - експерт
Володимир Фесенко Фото: pohlyad.com

Якщо буде вже визначений єдиний кандидат від опозиції на президентських виборах 2015 року, тоді це автоматично знижує статут екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Вона перейде на роль "лідера другого плану".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Чим пізніше буде визначений єдиний кандидат від опозиції, тим довше буде зберігатися лідируючий статус самої Тимошенко. Якщо, наприклад, визначать вже зараз, або на початку наступного року, хто буде кандидатом від опозиції, то офіційно ця людина стає лідером опозиції. Автоматично", - висловив думку експерт.

"А зараз єдиного монопольного лідера опозиції нема, а за Тимошенко зберігається неформальний статус лідера, хоча і за ґратами. Але статус зберігається", - наголосив політолог.

Також, на його думку, "якщо єдиний кандидат буде визначений, тоді і статус Тимошенко автоматично буде нижчим. Вона переходить на роль лідера другого плану, або минулого лідера, і це не вихід для Тимошенко".

Окрім того експерт наголосив, що в зверненні Тимошенко є "натяк на те, що є претендент на роль кандидата від опозиції".

"Вона не називає прізвища, тому можуть бути різні версії. Але виходячи з рейтингів – це Кличко. Тут є теж певна інтрига, це натік Тимошенко, що треба з нею рахуватися в процесі визначення єдиного кандидата. Вона намагається впливати і на Яценюка і на Турчинова, але і намагається "надсилати привіти" Віталію Кличко, не прямо, а опосередковано. І таким чином, Тимошенко намагається впливати на весь опозиційний процес", - додав він.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко підтримує рішення Об'єднаної опозиції не висувати єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах 2015 року в першому турі. Також вона закликала припинити акції від опозиції "Вставай, Україно!" і нібито антифашистські мітинги, які, за її словами, організовувала влада для роздроблення суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Якщо опозиція назве єдиного кандидата, то Тимошенко може стати "лідером другого плану" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути