понеділок, 10 червня 2013 12:43

Акції опозиції "Вставай, Україно!" надто формалізовані - експерт

Акції опозиції "Вставай, Україно!" надто формалізовані - експерт
Олександр Палій. Фото: www.rionews.com.ua

Акції опозиції "Вставай, Україно!" надто формалізовані. Однак їх варто проводити незважаючи ні на що, адже так можна мобілізувати багато ідейних і активних людей. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Присутність тисяч людей на акціях у Донецьку та Хмельницькому засвідчила реальний контакт між опозицією та громадою, Мітинги показали, що їх варто проводити незважаючи ні на що. Якщо опозиція  залишиться у телевізорі, то і її прихильники залишаться віртуальними. Мобілізувати таких людей при потребі буде дуже важко. Контакт буде віртуальним. Якщо опозиція хоче реальних прихильників — їй потрібен реальний контакт", - вважає він.

Політолог розповів, що водночас акції — надто формалізовані.

"Опозиціонери працюють для картинки. Не вистачає особистого контакту з людьми. Лідери виступили на мітингу і роз'їхалися по своїх справах замість того, щоб говорити з прихильниками. Партійні структури повинні проводити мобілізацію активних людей під час таких акцій. Адже один ідейний - вартий сотні проплачених. Не важливо скільки саме прихильників опозиції зберуться у районних центрах. Вони побачать лідерів на власні очі, почують їхні слова і відчують реальний контакт. Сьогодні з'явилося дуже багато людей, які хочуть включитися у боротьбу не за гроші. Їх слід максимально мобілізувати. Але опозиція займається цим дуже слабенько. Є багато таких, хто неготовий до партійної роботи. Але прийдуть і ті, хто може себе знайти в опозиційній боротьбі. Часто під час акції навіть організатори не знали що відбувається, скільки людей прийшло. Двосторонній контакт із партійцями дуже важливий. Нестор Махно у свій час після мітингу організовував застілля на тисячу людей. Після неї у нього з'являлась тисяча прихильників", - наводить приклад вдалої робити із людьми політолог.

Він прогнозує, що акція у Миколаєві буде стандартною. "Там зберуться партійці та певна кількість співчуваючих. Присутність останніх — значно важливіша. На мітинг може прийти близько п'яти тисяч людей", - каже Палій.

Зараз ви читаєте новину «Акції опозиції "Вставай, Україно!" надто формалізовані - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути