пʼятниця, 03 жовтня 2014 10:32

Як ви можете спокійно спати? - Нуланд критикує країни НАТО за відсутність захисту України

Як ви можете спокійно спати? - Нуланд критикує країни НАТО за відсутність захисту України
unian.net

Помічник держсекретаря США у європейських і євразійських справах Вікторія Нуланд заявляє, що Україна потребує допомоги для свого захисту, але проблема не має військового вирішення.

Про це Нуланд заявила на Стратегічному форумі США-Центральна Європа у Вашингтоні.

За її словами, це пов'язано з тим, що якщо Росія наважиться увійти і, як вона сказала, придавити Україну, у військовому відношенні Росія завжди буде більшою.

Як сказала Нуланд, треба зробити все, щоб зміцнити мирний договір в Україні в усіх його елементах. Особливо відновивши міжнародний кордон України, оскільки Росія продовжує забезпечувати сепаратистів зброєю навіть з моменту припинення вогню, сказала вона.

"Не буде безпеки в Україні, поки всі умови Мінського протоколу не реалізовані", - підкреслила Нуланд.

Високопоставлений американський дипломат піддала критиці деякі країни Центральної Європи, які, за її словами, користуються перевагами членства в НАТО і Євросоюзі, але, як вона висловилася, здається, забули ті цінності, на яких засновані ці інститути.

"Тому сьогодні я запитую лідерів деяких з цих держав: як ви можете вночі спати під ковдрою П'ятої статті Статуту НАТО (УНІАН: у цій статті йдеться про те, що напад на одну або декілька країн Альянсу розглядається як напад на них у цілому), а вдень притискати вільну пресу, демонізувати громадянське суспільство і розпалювати націоналізм", - заявила Нуланд.

На думку деяких експертів, вона зверталася до керівництва Угорщини.

Зараз ви читаєте новину «Як ви можете спокійно спати? - Нуланд критикує країни НАТО за відсутність захисту України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути