Ексклюзиви
субота, 19 квітня 2014 13:10

Ахметову показали чорну мітку — Луценко

Ахметову показали чорну мітку — Луценко
фото: espreso.tv

За атаку державного приміщення на Східній Україні платять 5 тисяч доларів, за постояти поруч - 500 доларів. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Події на Сході країни — це не тільки російські спецслужби. За гроші Кремля вони до цього долучили колишніх наших працівників СБУ з Криму, Сходу та навіть Заходу. Їх треба затримувати, а якщо необхідно — знищувати", - зауважив він.

За його словами, говорити треба із місцевими жителями.

"Біля захоплених будівель вишиковуються сотні, а то й тисячі людей. Вони обдурені пропагандою, щиро не люблять українську владу і не пов'язують з нею свого майбутнього. Кажуть: "Мы не за Россию, но и не за Киев". От із цими потрібно говорити не силою, а розумом", - додав він.

Луценко переконує, що 20 років незалежності України стали важким випробуванням для них.

"При Радянському Союзі вони жили краще. Нині донецькі гірники прекрасно знають, що в сусідній Ростовській області всі шахти закриті — вони є не конкурентними. Приєднання до Росії ставить на них хрест. Російський Кузбас та казахський Екібазтуз знищать вугільну галузь. Колосальні ресурси, які держава виділяла на гірничу галузь, розкрадалися. Якби дотації на вугілля йшли шахтарям, кожен мав би щомісячну зарплату 7 тисяч доларів. Ці люди не вміють говорити і не хочуть чути. А посередників у них немає. Там є кілька людей, які навчені дуже точно формулювати думку, але це — агенти ФСБ", - наголосив колишній міністр.

На його думку, діалогу з центральною владою хочуть східні еліти.

"Чув закиди, що в усьому винен Ахметов. Але його бізнес-імперія всередині Росії приречена. Тому діє, але половинчасто. Адже 40 відсотків бізнесу зав'язано на Росії. Його перший крок унеможливив силовий розвиток подій. Після захоплення обласної адміністрації вночі відвідав сепаратистів. А наступного дня отримав від Росії позов на більш як мільярд доларів. Мало хто помітив, що під Слов'янськом обстріляли автомобіль, у якому їхав начальник обласного управління внутрішніх справ Костянтин Пожидаєв. Це колишній начальник охорони Ахметова. Росія показала йому чорну мітку. Нам чітко дали зрозуміти: Ахметов не на стороні мордорів Кремля", - зазначив Юрій Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Ахметову показали чорну мітку — Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути