середа, 23 квітня 2014 11:11

Ахметов не їде до Європи, бо боїться повторити долю Фірташа - дипломат

Ахметов не їде до Європи, бо боїться повторити долю Фірташа - дипломат
Фото: 24daily.net

Українських олігарх Рінат Ахметов три місяці не виїжджає до Європи, тому що побоюється повторення ситуації з Дмитром Фірташем.

Про це в ефірі 5 каналу заявив дипломат Дмитро Чекалкін.

"У кожного з олігархів є інтереси на Заході. Той же Ахметов скуповує активи в західних країнах, розвиває свої компанії за рахунок залучення коштів на зовнішніх ринках виходить на біржові ринки. Тому для нього важливо мати солідне реноме, для того щоб його сприймали як серйозного, солідного українського бізнесмена", - розповів він.

"Тому для нього будь-яке позбавлення в'їзду в Європу ... Ну не дарма він вже три місяці не виїжджає з Донецька, деякі кажуть, що він побоюється ситуації, яка виникла з Фірташем", - заявив Чекалкін.

Нагадаємо, суд австрійської федеральної землі Відень постановив 14 березня відкрити справу про екстрадицію затриманого у Відні Фірташа і призначив йому заставу, а також заборону залишати Австрію на час слухань. Розгляд справи про екстрадицію зазвичай займає в Австрії тривалий час, не обмежений законом.

Фірташ був затриманий в одному з центральних районів Відня Маргаретен увечері 12 березня по запиту ФБР. Як йдеться в повідомленні відомства, запит на затримання надійшов з США в 2006 році і пов'язаний зі звинуваченнями у хабарництві та організації злочинного співтовариства.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов не їде до Європи, бо боїться повторити долю Фірташа - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути