пʼятниця, 12 лютого 2016 18:52

Аграрна партія запропонує альтернативу на виборах у Києві і Кривому Розі
6

Аграрна партія України братиме участь у виборах до районних рад у місті Києві, а також запропонує свою кандидатуру на посаду міського голови Кривого Рогу. Таке рішення затвердив восьмий позачерговий З'їзд Аграрної партії України, що відбувся 12 лютого у Києві.

"Вибори до районних рад у місті Києві є необхідною передумовою для проведення реальної децентралізації. На сьогодні кияни фактично позбавлені впливу на прийняття владних рішень. На одного депутата Київської міської ради припадає близько 200 тисяч виборців. У таких умовах важко очікувати прийняття ефективних управлінських рішень. Тому вибори повинні відбутися. Рішення судів лише призупинили виборчий процес, але не скасували самих виборів. Переконаний, що вибори відбудуться, і Аграрна партія України візьме в них участь", - зазначив, виступаючи перед делегатами з'їзду, голова Аграрної партії України Віталій Скоцик.

Аграрна партія також запропонує альтернативну кандидатуру на виборах міського голови Кривого Рогу.

"Ми не позиціонуємо себе як галузева партія чи партія українського села. Ми - партія всього українського народу. На останніх виборах серед наших кандидатів було близько 30% аграріїв. 70% - це лікарі, службовці, освітяни. Ми стали третіми за загальною кількістю міських голів. У Криворізькому районі на останніх виборах ми набрали майже 33%. Тому ми впевнені, що повинні брати участь у міських виборах і маємо добрі шанси на перемогу. Ми хочемо посіяти неконфліктне зерно. Хочемо дати можливість жителям Кривого Рогу обрати інших кандидатів, ніж ті, що були втягнуті у скандали", - зазначив Віталій Скоцик.

У своєму виступі голова Аграрної партії України також згадав про соціально-економічну ситуацію в країні, зокрема, наголосив, що процес децентралізації повинен починатися з наповнення бюджету:

"У нас немає децентралізації. У Польщі в основі децентралізації лежало наповнення місцевих бюджетів. 11 млрд. євро було залучено до місцевих бюджетів перед початком проведення децентралізації. Сам процес тривав сім років. Наша точка зору полягає в тому, що нам не потрібна поспішна децентралізація. Прикладом є Київ, де немає районних рад. Децентралізація має починатися з наповнення бюджетів. Крім того, у нас є закон про добровільне об'єднання громад, але немає закону про добровільне роз'єднання громад. Громади не можуть роз'єднатися у тих випадках, де це не спрацювало. Коли вони бачать, що закриваються школи, ФАПи, дитячі садки, і хочуть прийняти рішення про роз'єднання".

Сьогоднішня децентралізація — це робота без чіткого розуміння мети. Якби вона відбувалася продумано від початку Незалежності, можливо, ми б не мали тих проблем, які маємо зараз на Сході і в Криму", - підкреслив Віталій Скоцик.

Голова Аграрної партії підсумував: в основі діяльності уряду мають лежати реальні показники оцінки добробуту громадян.

"Прем'єр-міністр похвалився, що 5 млн. українців отримали субсидії. Але це лише демонструє збідніння українців. Повинні бути інші показники. У партії має бути програма, але уряд сформований за участі партії, повинен діяти. В основі цих дій має бути людина, її дохід, добробут, купівельна спроможність, рівень безробіття. Саме ці показники повинні лежати в основі оцінки діяльності уряду. Про це говорив американський президент Авраам Лінкольн у 19 столітті, про це говорили в останніх виступах президент США Барак Обама, керівник Китаю Ху Цзіньтао. На жаль, ми не почули реального звіту уряду", - резюмував Віталій Скоцик.

Зараз ви читаєте новину «Аграрна партія запропонує альтернативу на виборах у Києві і Кривому Розі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути