субота, 01 серпня 2015 22:33

Адвокат Надії Савченко оприлюднив деталі доказів її невинуватості

Адвокат Надії Савченко оприлюднив деталі доказів її невинуватості
Фото: www.ednist.info

Адвокат української льотчиці, нардепа Надії Савченко Ілля Новіков оприлюднив деталі доказів, що свідчать про її невинуватість.

Так, у своєму Facebook Новіков повідомив детальний розбір телефонного білінгу Савченко з двох її телефонів з різними операторами.

"По одному номеру - МТС-Україна - виходило, що в 10: 44-10: 46 17 червня Савченко була в центрі Луганська, по іншому - life :) - і по третьому - знову МТС-Україна - що в 11: 02-11 : 13 і пізніше вона була в районі Краснодонської вулиці, бази сепаратистів у колишньому військкоматі, де її тримали в полоні до 23 червня", - зазначив Новіков.

"Артобстріл, від якого загинули журналісти, був о 11:40. Щоб не визнавати алібі, СКР знайшов фахівців та експертів, які написали, що з урахуванням того, що найближча антена не працювала, а Савченко - за версією слідства - коригувала вогонь з вишки висотою 40 м. в районі Стукалової Балки, її телефон міг "зачепитися" за антенну в Луганську, радіус дії у них до 30 км, і є технічна можливість, що в той момент вона перебувала поза містом. Так от, все це виявилося повною маячнею", - зазначив Новіков.

"Випадків підключення до базових станцій в Луганську апаратів зі Стукалової Балки - 0,0000000%. Телефон не міг бути в тому місці при цих підключеннях. Ця відповідь (оператора) не супроводжувалася вимогами суворої конфіденційності, її ми опублікуємо наступного тижня разом з вихідними матеріалами та висновками російської експертизи", - зазначив Новіков.

"Все сходиться - о 10:44 Надію везли зі Стукалової Балки через центр міста в бік військкомату на Краснодонській вулиці, до 11 привезли, і там вона залишалася і в другій половині дня", - заявив адвокат. За його словами, частину висновків фахівців одного з мобільних операторів буде оприлюднено на суді, оскільки він буде відкритим, іншу – наступного тижня.

 

Исключительно плодотворная неделя по делу Савченко. Еще месяц назад я не думал, что на суд мы будем выходить с таким р...

Posted by Илья Новиков on 1 августа 2015 г.

Новіков також нагадав, що Ростовський обласний суд "має висловитися на тему того, чи нормально проводити суд за 1000 кілометрів від усіх експертів і за 500 - від половини свідків".

"Думаю, вони швидко скажуть, що все гаразд і повернуть справу в Донецьк, але ця пауза нам була потрібна: нарешті підписані і переводяться на російську усі висновки фахівців та експертизи, на які ми чекали", - зазначив адвокат.

Також він зазначив, що Міністерства закордонних справ європейських країн повідомили МЗС України, що їх дипломатичні представники будуть присутні на слуханнях у справах Савченко та Сенцова. "Їх присутність важлива саме по собі, навіть якщо якийсь конкретний дипломат не говорить російською і насилу розуміє, що відбувається", - зазначив Новіков.

Також він повідомив, що здано в друк книжка Савченко "Сильне ім'я Надія", до якої Новіков на прохання Савченко написав передмову. "У видавництві обіцяли випустити сигнальний тираж до вироку", - зазначив він.

Як відомо, 30 липня процес у справі Савченко було припинено до розгляду Ростовським обласним судом клопотання захисту перенести суд до Москви. На думку захисту Савченко, Донецький суд не може розглядати справу Савченко по суті, оскільки жодної з умов, які були б достатні для законного обгрунтованого процесу в Донецьку забезпечити неможливо.

 

Перед цим Савченко етапували з Москви до СІЗО Новочеркаська (Ростовська область), під час етапу вона 4 доби перебувала у СІЗО Воронежа. Перед судом її доправили до м.Донецьк (РФ) на кордоні з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Надії Савченко оприлюднив деталі доказів її невинуватості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути