вівторок, 08 грудня 2009 15:38

Яценюку не подобається угода, яку Ющенко підписав з Бароззу

Яценюку не подобається угода, яку Ющенко підписав з Бароззу
Кандидат на пост президента України Арсеній Яценюк підкреслює, що всі 18 років незалежності в країні проводилася безглузда зовнішня політика, що призвела до втрати Україною шансу стати однією з найвпливовіших держав у світі.

Про це він заявив на мітингу-телемості в Білій Церкві (Київська обл.), повідомляє прес-служба політика у вівторок.

Відповідаючи на питання, як у разі перемоги на президентських виборах він виправлятиме помилки в зовнішній політиці, Яценюк сказав: "Помилка - це коли моя десятирічна дитина щось неправильно написала в зошиті. Її можна виправити. А злочинна недбалість і тупість - це не помилка. На кону - доля країни. Проводилася безглузда зовнішня політика на шляху "або продамося на захід, або віддамося Росії".

Політик відзначив, що його завдання "не брехати про вступ в ЄС, як брехали".

Берлінська стіна нікуди не поділася, її змонтували на кордоні України і ЄС

"Хтось може з паспортом поїхати в ЄС, без візи? Не може. Виявляється, що Берлінська стіна нікуди не поділася, її акуратненько змонтували на кордоні України і Європейського Союзу. Ми обнімаємося, цілуємося, про демократію багато говоримо. Нам розповідають, що країна, яка не відбулася, відбудеться. Тільки я хотів би менше декларацій, а більше зрозумілого підходу", - сказав Яценюк.

Він висловив обурення тим, що на останньому саміті УКРАЇНА-ЄС в декларацію, підписану за результатами зустрічі Віктора Ющенка і президента Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, не внесли згадку про "європейську ідентичність" України.

Яценюк відзначив, що у стосунках з Євросоюзом, на його переконання, Україні потрібен безвізовий режим з країнами ЄС: "Європейці вільно їдуть до України - українці повинні вільно їхати в Європейський Союз".

У нас є проблеми: забагато дурнів при владі

Крім того, за словами політика, потрібне вільне пересування товарів, робіт і послуг між Україною і країнами ЄС. "Українські компанії повинні продавати свій товар до Європи", - відзначив він.

Яценюк відзначив, що необхідна розробка спільних економічних проектів з Європою: "Нам потрібні їх устаткування, інвестиції. Ми їх приймемо і гарантуватимемо. Нам потрібен спільний енергетичний проект. Тільки це повинна бути не одностороння вулиця, де вони заробляють, а двостороння, де і ми заробляємо".

"І останнє завдання - політичний діалог. Адже ми, Україна, є Європою. Хто цього не бачить - нехай купить карту і подивиться, що Україна є Європою. Так, у нас є проблеми, забагато у нас дурнів при владі. Почистимо", - заявив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюку не подобається угода, яку Ющенко підписав з Бароззу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути