понеділок, 14 травня 2012 10:04

Яценюк вижене бізнесменів з Кабміну і перейматиме досвід Грузії

Яценюк вижене бізнесменів з Кабміну і перейматиме досвід Грузії
Арсеній Яценюк: або вони бізнесмени, або вони державні діячі. Фото: uainfo.censor.net.ua

Арсеній Яценюк вважає, що боротьбу з корупцією потрібно починати з верхів. Для цього потрібно обмежити повноваження чиновників.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Комерсант-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фронт змін" і "Батьківщина" звикли до лакованих мештів і дорогих костюмів - Михальчишин

Крім того, необхідно чітко розділити і не допускати в уряд тих людей, які приходять у владу, щоб займатися бізнесом.

"Ми прийдемо, але нічого у них не заберемо, ні в якому разі. Просто вони повинні зробити вибір: або вони бізнесмени, або державні діячі. Хочеш займатися бізнесом? Займайся. Ось я не займаюся бізнесом - у мене немає активів і немає компаній. Я займаюся політикою, державною діяльністю. І буду вимагати точно такого ж підходу від всіх інших ", - зазначив Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мисливський будинок Януковича: сама лише стеля коштує 5 мільйонів

Інакше ніяк не уникнути дерибану, впевнений політик: "Для бізнесмена в міністерському кріслі природно, маючи активи, робити все для того, щоб їх примножити! В такому випадку ти не думаєш про країну, ти думаєш в першу чергу про себе, а потім, по залишковому принципу, про все інше. Це люди, у яких величезні гирі на ногах у вигляді компаній, акцій, вони бачать, що хтось розвивається за рахунок державних коштів, і хочуть того ж. Ось всередині Кабміну вони цим зараз і займаються - розподіляють, кому які бюджетні дотації дати: кому віддати вітрогенерацію, як це робить Клюєв; кому дати побудувати пару стадіонів, як Колесникову; кому дотації дати на аграрні холдинги, як Присяжнюк робить ... Тобто вони дерибанять! ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович отримав 16 мільйонів гривень за книжки

Для того, щоб ефективно протистояти корупції, потрібно врегулювати повноваження чиновників і спецорганів, каже лідер "Фронту змін".

"Необхідно виробити чіткі повноваження для чиновників. Зараз вони апріорі корупціонери, оскільки від них залежать усі рішення. Тому перше, що ми зробимо - обмежимо повноваження чиновників і їх вплив на життя простого громадянина. Це не ми придумали, це напрацювання Кахи Бендукідзе (у 2004 році - міністр з координації економічних реформ Грузії. - "Комерсант"), я вивчив грузинський досвід. Другий блок - це, звичайно ж, створення спеціального органу по боротьбі з корупцією. Сьогодні цією боротьбою займаються всі, кому не лінь, - МВС, прокуратура , СБУ - і таким чином вони ж і очолюють корупцію. Наше завдання - відібрати у них цю функцію і створити підконтрольне парламенту національне антикорупційне бюро ", - резюмував Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк вижене бізнесменів з Кабміну і перейматиме досвід Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути