понеділок, 07 грудня 2015 13:37

Яценюк: Україна виконала всі умови для безвізового режиму з Євросоюзом

Яценюк: Україна виконала всі умови для безвізового режиму з Євросоюзом
Арсеній Яценюк. Фото: Reuters

З боку України виконані всі зобов'язання щодо запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з європейськими партнерами у Брюсселі.

За словами прем'єра, нині Україна розраховує на позитивне рішення Євросоюзу.

Як відомо, сторона ЄС має вивчити надані українською стороною матеріали і оприлюднити свої висновки всередині грудня. Крім того, розповів Яценюк, Україна та ЄС звірили виконання угоди про асоціацію та визначили план дій на наступний рік.

"Україна сьогодні вперше головувала на засіданні Ради. І ми не просто проаналізували виконання Угоди про асоціацію, ми провели звірку документа й визначили, які подальші кроки Україна має зробити для того, щоб ми стали частиною великого європейського простору. Угода про асоціацію – це чіткий план реформ, які Україна здійснює і здійснюватиме далі.

Це реформи в боротьбі з корупцією, реформа в питаннях юстиції, це реформа системи державних фінансів, реформа державного сектору, реформа енергетики. Ми пройшлися по всіх питаннях, які лежать в основі Угоди про асоціацію, поінформували європейських партнерів про те, що зроблено українською стороною і який подальший план на 2016 рік", - сказав глава уряду.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна може отримати безвізовий режим з ЄС влітку-восени 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Україна виконала всі умови для безвізового режиму з Євросоюзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути