середа, 23 липня 2014 16:28

Яценюк та Коломойський можуть почати дружити проти Порошенка - експерт

Яценюк та Коломойський можуть почати дружити проти Порошенка - експерт
Фото: kp.ua

Політолог Кость Бондаренко сумнівається, що президент Петро Порошенко створює альтернативний уряд. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Насправді у нього немає тих функцій, які має Кабмін, а також вертикалей та можливостей впливу на місцях. Тому навряд новостворену Національну раду реформ можна назвати урядом. Скоріше, це буде структура, яка матиме дорадчі функції. Апелюючи до неї, президент спробує коригувати роботу урядовців. Він започатковує ще одну структуру, яка буде опосередковано впливати на Кабінет Міністрів через громадську думку, нав'язування дискусій щодо проведення реформ. Це ще один стимул для контролю", - зазначив експерт.

Бондаренко пояснив, що у президента не завжди є узгодженість в діях із урядом. "Кабмін сьогодні не в усьому може вважатися пропрезидентським. Тому невдовзі ми станемо свідками певних конфліктів між ними, але на рівні урядових структур, а не прем'єра. Це може статися навіть раніше осені. Бо соціальна ситуація в країні доволі напружена. Від уряду будуть вимагати, щоб він через "не можу" робив непопулярні дії", - зауважив політолог.

"Крім того, прем'єр все більше потрапляє в залежність від одного із губернаторів. Він все частіше озвучує тези, які перед тим сказав Філатов або сам Коломойський. Це президенту не дуже подобається. Арсеній Петрович є людиною, яка постійно шукає собі морального авторитета та партнера. Очевидно, знайшов його в особі губернатора Дніпропетровщини. Не виключаю, що вони можуть дружити проти Порошенка. Цей союз поки в стадії оформлення. Тому ще незрозуміло, проти кого він буде повернутий", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк та Коломойський можуть почати дружити проти Порошенка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути